skip to Main Content

Vi skall inte sticka under stol med att många hör av sig med problem med dålig mobiltäckning inomhus. Samtidigt byggs täckningen hela tiden ut i det tysta. Tittar vi på Telia så har de under 2012 byggt ut såväl GSM som 3G i ganska stor omfattning. Under 2013 fortsätter satsningarna, framförallt med 4G.Telia gav vårt moderbolag Induo en exklusiv sammanfattning om vad man gjorde under 2012 för att öka kapaciteten i näten och vad som väntar under 2013, så här ser det ut.

GSM-nätet
GSM har under 2012 förstärkts med 80-talet nya antennmaster, kapaciteten har förstärkts på fler än 200 platser och dessutom har en rad tekniska förbättringar i masterna genomförts.

3G-nätet
2012 dubblerades kapaciteten i cirka 50% av 3G-nätets master, nätet byggdes ut med över 100 master runt om i landet och tekniska förbättringar som uppdatering av mjukvaran i nätet bidrog till bättre prestanda.

4G
I slutet av förra året fanns 4G utbyggt på närmare 700 orter, i slutet av detta år kommer mer än 1400 orter att ha 4G. Telia fortsätter alltså att bygga ut 4G-nätet i snabb takt runt om i landet.

Enligt Telia bidrar dessa åtgärder till att man under 2012 hade färre kundklagomål än tidigare år och även tillfälliga förstärkningar under större evenemang har fallit väl ut.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök