skip to Main Content

Ring via ett GSM-modem

Visste du att man kan använda ett GSM-modem för telefoni? Ett företag som använt GSM-modem för telefoni i utryckningsfordon är LS Elektronik som utvecklat systetmet Mimer SoftRadio. Mimer SoftRadio gör det möjligt att fjärrstyra Rakelradio/komradio eller annan kommunikationsutrustning för talkommunikation över LAN, WAN eller internetförbindelse. Systemet gör det möjligt att blanda och matcha olika märken och typer av radioapparater. Fördelarna är att hårdvara i form av radio kan monteras på annan plats och delas av många operatörer samtidigt som operatören själv upplever det som att hen sitter framför radion.

Mimer SoftRadio tar kommunikationsradio in i internetåldern. En vanlig dator används som operatörspanel och internet eller nätverk är bäraren av trafiken. Detta öppnar upp för helt nya typer av radiosystem och sparar både kostnader och förenklar infrastrukturen.

GSM-modem för telefonsamtal i utryckningsfordon

De första Mimer SoftRadio systemen byggdes in i brandledningsfordon för över 10 år sedan, sedan dess har LS Elektronik som utvecklar Mimer SoftRadio utvecklat och förfinat systemet. Detta är en utmärkt miljö för Mimer SoftRadio där antalet radiokontrollenheter och mikrofoner traditionellt fyllde stora delar av fordonet (och vid kommunikation var sannolikheten stor att den som tog emot anropet inte den som satt närmast radion så i praktiken krävdes två eller flera personer per anrop).

Operatörspanel i fordonMed Mimer SoftRadio kan alla radioenheter manövreras från en eller flera pekskärmar och den som behöver använda utrustningen behöver bara använda ett headset för all kommunikation. Det går lika bra att stå bredvid fordonet och använda en bärbar dator med trådlös uppkoppling för att manövrera hela systemet.

En pekskärmsdator är idealisk för användning i fordon, många användare inom räddningstjänsten vill undvika att blanda kommunikationsplattformen med andra uppgifter på datorn. Dels för att radion alltid bör vara tillgänglig och dels för risken att en dator med massor av program lättare kan krascha när kommunikationen behövs som mest.

RAKEL och GSM-modem bak i fordonetMimer SoftRadio används till exempel i räddningsledningsfordon där utrustningen mellan fordon skräddarsys efter kunden men till exempel kan ett fordons utrustning bestå av:

8 stycken Rakelradio/Komradio
3 stycken GSM-modem
2 stycken POTS omvandlare (omvandlar analogt ljud till IP-trafik)
2 stycken omvandlare för Intercom
3 stycken PC med pekskärmar

I bakdelen av fordonet ryms ett helt rack med radioapparater och annan utrustning. Fordonet innehåller även en 6 meter hög antennmast med elmotor som tas fram vid behov.

I flera av dessa fordonsinstallationer används Maestro GSM-modem för koppling av samtal. Modemen har en audioingång och -utgång och samtalen kan kopplas genom att Mimer SoftRadio konverterar knapptryckningar på skärmen till AT-kommandon som skickas till modemen.

Maestro 100 GSM modem

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök