skip to Main Content

Felaktig 4G reklam kan vara lagbrott
Apples otydlighet kring vilka 4G-nät nya iPad stöder kan vara vilseledande marknadsföring menar Konsumentverket i en intervju med Telekomidag. Enheten har stöd för LTE men inte på de svenska banden. Enligt Telekomidag kan detta vara en fortsatt trend på grund av spretigheten i 4G-frekvenserna världen över, något som vi rapporterat om här tidigare.

Hemlösa jobbar som hotspots
Vid filmfestivalen South by Southwest® (SXSW®) i Austin, Texas, har företaget Bartle Bogle Hegarty utrustat hemlösa med bärbara 4G hotspots. Projektet Homeless Hotspots går ut på att hemlösa kan tjäna pengar genom att gå runt med en batteridriven accesspunkt (MiFi) och bära en t-shirt med texten I’M [FIRST NAME], A 4G HOTSPOT. Den som vill utnyttja den mänskliga hotspoten för att surfa, skänker så mycket denne vill genom att skicka ett SMS till ett nummer och får då 15 minuters surftid. Detta försök har väckt en hel del uppmärksamhet i USA och andra delar av världen. Många har en åsikt om projektet, en del tycker det är bra, andra inte.

De som ligger bakom det menar att man skall se det som en uppdatering av att hemlösa säljer tidningar, en slags version 2.0 av Situation Stockholm som passar smart phone och surfplattevågen. Man vill även vara tydliga med att projektet handlar om välgörenhet, de som bär med sig den trådlösa accesspunkten behåller all förtjänst.

Kritikerna mot projektet har tagit en hel del plats. För att nämna några synpunkter mot projektet har en del varit kritiska till att det bara är begränsat till ett par dagar. Att de hemlösa bär texten I am a hotspot istället för I am running a hostpot är ett annat exempel på kritik.

Läs även:
ReadWriteWeb: SXSW In A Nutshell: Homeless People As Hotspots
Wired: The Damning Backstory Behind “Homeless Hotspots” at SXSWi

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök