skip to Main Content

Den här veckans första dag sändes sannolikt fler pressmeddelanden från telekombranschen än under en hektisk normalvecka beroende på Mobile World Congress i Barcelon. Bara Ericsson själva verkar fått fram mer än dussintalet pressmeddelanden, något som normalt tar flera veckor att åstadkomma. Här är en snabb spaning bland måndagens nyheter:

Ericsson lanserar ny Hetnet lösning med en basstation som har inbyggd wifi. Lösningen skall användas för att bygga heterogena nät baserade på flera olika radiogränssnitt, så kallade Hetnets. Ericsson menar att 70% av trafiken sker inomhus och där passar dessa lösningar.
Källa: Ericsson

Mer från Ericsson är att Smartphone Network Optimization, där man tillsammans med operatören skall optimera näten för smart phones. Vi hoppas att fokus är på användarens upplevelse av tjänsten oavsett när och var man befinner sig i nätet.
Källa: Ericsson

Nokia Siemens Networks menar att man kommer att dubbla sin LTE Marknadsandel under 2012.
Källa: Dagens Industri

Nokia Siemens Networks har också en Hetnetlösning där lågeffektceller använder en flexibel teknologi som växlar mellan HSPA, LTE och wifi och på så sätt avlastar nätkostnaden med upp till 80%

Ford manar alla världens telekomföretag till ett sammankopplat transportnätverk som en lösning på de transportproblemen. Nätverket skall länka ihop mobiler, infrastruktur och fordon.
Källa: Elektronikbranschen

Arieso å sin sida menar att den som rusar iväg och bygger Hetnets baserade på en myriad olika tekniker riskerar att få komplexa nät med massor av uppkopplingsalternativ för att serva de enstaka procent användare som överanvänder näten.
Källa: TelecomsEurope

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök