skip to Main Content

Homerun WiFi/WLANSnart beger vi oss svenskar ut på sommarvägar, lantställen och ut i båten i skärgården. Det stora flertalet semesterfirare tar med sig sitt trådlösa bredband på semestern. Men för den som vill surfa via vanligt trådlöst nätverk, WiFi/WLAN, styrs gärna kosan mot någon av de trådlösa HotSpots med WiFi som finns spridda över Sverige. Vi vill förmedla ett par tips om hur du hittar närmaste trådlösa hotspot.

Hitta närmaste hotspot

WLAN kartan är en sammanfattande sajt som visare den närmaste HotSpoten för FON, Glocalzone, The Cloud, Telia Homerun med flera.

Om du har en iPhone med Telia Homerun så finns ett lysande program att ladda ned. Med programmet kan du se avstånd till närmaste trådlösa nätverk, se på kartan var nätverket är och även få färdinstruktioner till den aktuella platsen.

Och har du ingen iPhone så går det lika bra att skicka ett SMS med texten homerun till 4499 och få instruktioner hur du hittar närmaste Telia HotSpot som ett SMS tillbaka.

Att tänka på vid surfning är säkerheten, något PTS har uppmärksammat i en film.

Telia skapar fler hotspots

Telia meddelar i ett pressmeddelande att man utökar sitt accessnät för trådlöst internet med fler surfzoner genom ett samarbete med Statoil. 300 bensinstationer skall erbjuda trådlös uppkoppling parallellt med de vanliga, bensinstationsnära, tjänsterna under en period om tre år.

Telekomidag tipsar

Mobilt bredband
Att surfa med mobilt bredband utomlands för privatpersoner kräver att man har tungan rätt i munnen och har koll på sina kostnader. Tidningen Telekomidag har publicerat ett par handfasta tips från Telia för att undvika att notan drar iväg. Och med tanke på att hälften av oss packar vår bärbara dator och 90 % tar med mobiltelefonen på resan är det värt att i förhand ta reda på vad som gäller.

Ha en skön sommar och surfa säkert!

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök