skip to Main Content
Ett driftslarm är användbart i en rad olika verksamheter för att larma om driftsavvikelser som är kritiska. Det kan vara att i en butik larma om temperaturen stiger i kyldisken, det kan vara i en pumpstation för att undvika att avloppsbrunnen flödar med efterföljande dyr sanering, det kan vara en oljenivå i en maskin som inte får underskrida en kritisk nivå. Genom att komplettera befintliga sirener och varningslampor med ett SMS och 3G-larm går det att övervaka en process utan att vara på plats, nu är ett bra tillfälle att se över detta inför kommande säsong!

Kostnader att spara, smidighet att tjäna

Det finns stora kostnader att spara med rätt underhåll och driftslarm. Om inte kylrum fungerar eller maskiner i olika processer överhettas kan ett driftlarm reducera följdskador och väsentligt förkorta driftsstopp.Skicka driftslarm direkt till mobilen

Planera ditt driftslarm så här

Det finns en rad olika lösningar på marknaden men om man försöker göra en ordentlig behovsanalys av sitt egna behov kan man enklare hitta rätt. I vårt utbud av GSM-larm och 3G-larm finns en hel del valmöjligheter, så här brukar vi tänka när det gäller att hitta rätt lösning.

1. Börja i sändaränden

Vill du ha ett larm som går via fast bredband/nätverk, wifi-uppkoppling eller via GSM/3G? Vi rekommenderar i första hand GSM/3G, bredband fungerar i allmänhet bra men går strömmen tappas kontakten. Väljer du ett GSM-larm fungerar det även vid strömavbrott. För maximal säkerhet kontrollerar du att det kombinerar larm via SMS, samtal och GPRS, ju fler uppkopplingsvägar, desto säkrare larm.

2. Hur vill du ta emot larmet?

Tänk efter hur du vill bli kontaktad om något händer, med pushnotiser, via mail, samtal, till ett överordnat system eller via SMS?

3. Funktionerna

Vill du ha ett tyst eller ljudligt larm, fuktsensorer, rökvarnare, mikrofon eller kanske temperaturövervakning? Hur många signaler och funktioner vill du ha? Vill du även kunna övervaka och kunna styra funktioner på distans?

4. Larmcentral?

Våra larm kan kopplas till larmcentral men det vanligast är kanske att larmet går direkt till en eller flera jourpersoner som kan vidta nödvändiga åtgärder direkt till lägre totalkostnad än om en separat larmcentral används.
Fjärruppkoppling av driftslarm via mobilnäten

Till våra driftslarmsändare kan alla typer av brytande och slutande givare anslutas, dessutom både analoga givare och temperaturgivare. Vid larm kan larmsändaren skicka både larm med larm i klartext och information om återställning av larm, allt efter önskemål. Ett backupbatteri håller igång larmet även vid strömavbrott, detta ger dig möjlighet att faktiskt få veta det.

I vårt utbud finns massor av olika produkter här lyfter vi fram ett par alternativ för driftsövervakning av olika processer. Samtliga modeller går enkelt att montera på DIN-skena och i normkapsling, klicka på respektive produkt om du vill läsa mer.

ESIM251/252

Fem digitala ingångar/pulsräknare
Två utgångar
Kan ringa/skicka SMS vid larm
Extern antenn ingår
GSM-styrning och larm

Multiguard DIN4

Tre pulsingångar/digitala ingångar
En ingång för analoga/digitala eller PT-100 givare
En reläutgång
Larm som sms eller samtal
Styr med app/samtal/sms
Multiguard DIN4

Multiguard DIN6

Fyra digitala ingångar
En ingång för analoga/digitala eller PT-100 givare
Två reläutgångar
Larm som sms eller samtal
Styr med app/samtal/sms
Multiguard DIN6

Multiguard DIN9

En digital ingång
Fyra pulsingångar/digitala ingångar
Två ingångar för analoga/digitala eller PT-100 givare
Fyra reläutgångar
Larm som sms eller samtal eller till överordnat system
Styr med app/samtal/sms
Multiguard DIN-9

Mer om driftslarm

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök