skip to Main Content
Ett driftslarm är användbart i en rad olika verksamheter för att larma om driftsavvikelser som är kritiska. Det kan vara att i en butik larma om temperaturen stiger i kyldisken, det kan vara i en pumpstation för att undvika att avloppsbrunnen flödar med efterföljande dyr sanering, det kan vara en oljenivå i en maskin som inte får underskrida en kritisk nivå. Genom att komplettera befintliga sirener och varningslampor med ett larm som kopplas via mobilnäten går det att övervaka en process utan att vara på plats, nu är ett bra tillfälle att se över detta!

Kostnader att spara, smidighet att tjäna

Det finns stora kostnader att spara med rätt underhåll och driftslarm. Om inte kylrum fungerar eller maskiner i olika processer överhettas kan ett driftlarm reducera följdskador och väsentligt förkorta driftsstopp.

Planera ditt driftslarm så här

Det finns en rad olika lösningar på marknaden men om man försöker göra en ordentlig behovsanalys av sitt egna behov kan man enklare hitta rätt. I vårt utbud av GSM-larm och 3G-larm finns en hel del valmöjligheter, så här brukar vi tänka när det gäller att hitta rätt lösning.

1. Börja i sändaränden

Vill du ha ett larm som går via fast bredband/nätverk, wifi-uppkoppling eller via GSM/3G? Vi rekommenderar i första hand GSM/3G, bredband fungerar i allmänhet bra men går strömmen tappas kontakten. Väljer du ett GSM-larm fungerar det även vid strömavbrott. För maximal säkerhet kontrollerar du att det kombinerar larm via SMS, samtal och GPRS, ju fler uppkopplingsvägar, desto säkrare larm.

2. Hur vill du ta emot larmet?

Tänk efter hur du vill bli kontaktad om något händer, med pushnotiser, via mail, samtal, till ett överordnat system eller via SMS?

3. Funktionerna

Vill du ha ett tyst eller ljudligt larm, fuktsensorer, rökvarnare, mikrofon eller kanske temperaturövervakning? Hur många signaler och funktioner vill du ha? Vill du även kunna övervaka och kunna styra funktioner på distans?

4. Larmcentral?

Våra larm kan kopplas till larmcentral men det vanligast är kanske att larmet går direkt till en eller flera jourpersoner som kan vidta nödvändiga åtgärder direkt till lägre totalkostnad än om en separat larmcentral används.

Till våra driftslarmsändare kan alla typer av brytande och slutande givare anslutas, dessutom både analoga givare och temperaturgivare. Vid larm kan larmsändaren skicka både larm med larm i klartext och information om återställning av larm, allt efter önskemål. Ett backupbatteri håller igång larmet även vid strömavbrott, detta ger dig möjlighet att faktiskt få veta det.

I vårt utbud finns massor av olika produkter här lyfter vi fram ett par alternativ för driftsövervakning av olika processer. Samtliga modeller går enkelt att montera på DIN-skena och i normkapsling, klicka på respektive produkt om du vill läsa mer.

 • Out of Stock
  Teltonika TRB255

  Teltonika TRB255

  Liten och slitstark industriell Gateway för LPWAN utrustad med ett antal ingångar/utgångar, seriella portar och Ethernet. En enkel gateway för applikationer där klassiska gränssnitt möter nya i ett och...
  1 595,00kr Ex.moms
 • Multiguard DIN4 I/O-sändare

  Multiguard DIN4 I/O-sändare

  Styrning och övervakning via GSM/4G med larmingångar, digitala och analoga I/O samt anslutning för PT100-givare. Styr via webbapp, websida, SMS eller DTMF-toner, få larm som DTMF-toner eller sms. Möjlighet...
  4 560,00kr Ex.moms
 • Multiguard DIN6 Från Profort

  Multiguard DIN6 från Profort

  Kompakt larmsändare/fjärrstyrningsenhet för analoga och digitala I/O. Övervaka dina I/O via mobilnäten i realtid. DIN6 är en kompakt larmsändare som ryms på DIN-skena och i normkapsling. För många typer...
  4 988,00kr Ex.moms

akkr8 med batteri

Kan IoT vara ett alternativ?

Vi har också en rad andra IoT-lösningar. En sådan är multisensorn AKKR8 med LTE CAT-M1 eller NB-IoT som skickar data till olika typer av IoT-plattformar och system. AKKR8 är en multisensor gateway som har inbyggda sensorer och kan kompletteras med externa sensorer. Den har många inbyggda sensorer och stöd för externa sensorer. AKKR8 -plattformen rymmer de flesta populära sensorerna inbyggt i designen, till exempel luftkvalitet (TVOC och CO2), temperatur och luftfuktighet. Sensorer som är användbara för byggnadsautomation, kontroll av inomhusklimat, övervakning av kylskåp och kyltransporter och smarta städer. AKKR8 har också en inbyggd accelerometer, användbar för övervakning av transporter, för förutsägande underhåll av maskiner, för fabriksautomation. AKKR8 är en ren IoT lösning, och vi kan erbjuda både plattform och mobilabonnemang till en fast månadskostnad.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök