skip to Main Content

induo-femInduo bildades av Björn Moberg i april 2008 och den åttonde april ser vi som det faktiska startdatumet. Vi har genom åren växt med större lokaler, fler anställda, nya produkter och tjänster samt genom tillkomsten av ett dotterbolag.

Induo firar fem · återblick

”Mycket har hänt under de gångna fem åren, jag har förstått att vi levererar värde och produkter som har stor betydelse för våra kunders system och applikationer. Att då i skarp konkurrens med andra teknologier och aktörer få ett fortsatt förtroende som leverantör är nog det som glädjer mig mest, särskilt att få leverera i samarbete med goda kollegor sätter liksom ett prick över i:et i Induo.” säger Björn Moberg, Induos grundare och fortsätter ”Framtiden för Induo är som för oss människor, i stort öppen och kan i mycket bli vad man gör den till. En sak är helt uppenbar och det är att utvecklingen rusar framåt med nya spännande lösningar och utmaningar, för företag är det än mera viktigt att se och synas. Vår framtida tillväxt inom produkter, lösningar och applikationer kommer att drivas starkt av marknadsföring och dedikerade medarbetare i ständig utveckling. Vi verkar i en härlig bransch som hela tiden förbättrar, förfinar och överträffar, jag är mycket glad över att få vara en del av den både nu och i framtiden.”

Återblick perioden 0804-0811

Induo bildas i början av april 2008 av Björn Moberg. Induo utnämns till SATELs generalagent och flyttar kort därefter in i lokaler på Rökerigatan 19 vid Globen. Under sommaren 2008 anställs Peter Holm för att ta hand om leveranser och varuflöden, Induo bokar också en monter på Tekniska Mässan som går av stapeln under oktober samma år, vår första mässa! I början av hösten anställs ytterligare personer, Mikael Flodström och Ulf Seijmer som har försäljningsansvar respektive marknadsansvar. Hösten fortsätter i högt tempo med lansering av nya leverantörer, Conel, Completech och Zadako. Conels GRPS och 3G router lanseras med Open VPN och vår första blogg om den trådlösa branschen tar några stapplande steg. Under hösten genomförs Tekniska mässan där vi också spelar in en av våra första filmer (se den i slutet av detta inlägg). En mässa där fokus låg på radiomodem, trådlös I/O och 3G routers.

En tidig version av vår hemsida

Vårt kontor 2008

Induo på Tekniska Mässan

återblick perioden 0812-0904

Verksamheten börjar ta form och vi erbjuder bland annat antennkablar som vi tillverkar i egen regi. Vi uppmärksammas i media med artiklar i Nyteknik, Automation, Bygg och Fastighet, Transportnytt med mera. Under hösten premiärvisas SATELLAR, ett ethernetradiomodem, vi var naturligtvis på plats i Nürnberg under premiärvisningen och deltog i festligheterna. Under början av året utnämns vi till distributör åt Maestro Wireless och Maestro GSM-modem är ett välkommet tillskott i vårt utbud. Under våren lanseras SATEL radiomodem i T1/R1-utförande, en speciell serie för inbyggnad, även en ny version av UR5 3G-router med HSUPA kallad UR5i lanseras i samma veva. Vi på Induo hjälpte till att ta fram routern och genomförde tester i det svenska 3G-nätet. I april 2009 fyller Induo ett år vilket vi firar med tårtkalas i våra lokaler. Kunder, leverantörer och press fanns på plats för att umgås. Under april har även en ny produkt premiär, en ny produktgrupp faktiskt. En MMS-kamera som skickar bilder till mobiltelefoner om någon gör inbrott. Produkten får en oväntad genomslagskraft och lägger fundamentet till en försäljning till privatpersoner, en marknad vi tidigare inte arbetat med.

Återblick perioden 0905-0912

Under maj 2009 utses Induo till ny distributör för RFM, en stor leverantör och tillverkare av såväl komponenter, radiomoduler som radiomodem för kortdistans. Samma månad utses Induo till SATEL distributor of the year 2008. Sommaren rullar på med en stor efterfrågan på Induos MMS-kamera och vi hinner även lansera ett nytt kontantkort för M2M från Telenor. Efter sommaren kommer leveranserna av UR5i igång på allvar och vi erbjuder den nya routern med ett abonnemang från Multicom Security med kostnadsfri förstamånad. Som komplement till SMS-styrning från Zadako tar vi in Teltonikas TWCT20 i vårt sortiment, med analoga och digitala ingångar, reläutgångar och inbyggd mini-PLC öppnas nya områden. Under hösten 2009 hinner vi med två mässor, VA-mässan och Scanautomaticmässan, på den senare har vi vår hittills största mässmonter (se filmen från mässan sist i detta inlägg). Under hösten 2009 lanseras även en ny 3G-router med wifi, RUT-105.

Personalfoto Induo

återblick perioden 1009-1104

I början av hösten 2010 lanserar vi vår hemsida i en ny version, faktiskt den version vi i grunden fortfarande använder oss av. Det är en spännande höst som börjar med att vi utnämns till auktoriserad Coneldistributör! Vi lanserar en ny 3G router under hösten med HSPA+ från Maestro Wireless, den premiärvisas på Scanautomaticmässan i Göteborg, vår fjärde mässa, från vilken vi sänder web-TV från vår monter. Under hösten lanserar vi produkter för temperaturövervakning från Eldes och vårt nya varumärke, Induo Net, ser dagens ljus. Vi tecknar under hösten avtal med Telia om distribution av M2M abonnemang, vilket gör att vi kan erbjuda abonnemang från Telia, Telenor och Multicom Security. I slutet av året vinner vi utmärkelsen Årets Pressrum i Mynewsdesks årliga tävling.

Efter en välbehövlig julpaus inleds 2011 med en ny redundant basstation från SATEL och att vi presenterar våra resultat av tester av antenner för 3G och test av antennkablar. Under våren lanserar vi en ny produktserie i vårt Induo Home-sortiment, en 3G repeater från Wi-Ex, ett företag som vi representerar i Sverige, Norge och Danmark.

Industriell switch som kan diskas

Peter packar och packar

Scanautomaticmässan

Återblick perioden 1105-1112

Under våren 2011 vinner vi för andra gången det prestigefyllda SATEL distributor of the year, vi sluter även avtal med RADWIN som tillverkar radiolänkar och blir deras nya partner i Sverige. Hösten 2011 bjuder på en ny kapsling från Conel och en helt ny routerserie ser sitt liv. En glad överraskning hittar vi i Volvos kundtidning, ett radiomodem styr en Volvo runt en testbana och Volvo har till och med spelat in en film om hur det går till. Under hösten inleder vi ett långtidstest av radiomodem, vi placerar ett radiomodem ute i den svenska snålblåsten under hela vintern. Då försäljningen i Induo Home gick riktigt bra beslöt vi oss för att lägga försäljningen i ett dotterbolag. Vi hade förmånen att förvärva ett bolag som funnits i elektronikbranschen som distributör i 30 år och det är numera Induo Home AB. Året avslutas med ytterligare en vinst i Mynewsdesks tävling Årets Pressrum, för andra året i rad!

Mikael pratar på Conel distributors meeting

SATEL distributor of the year

Kundutbildning radiolänkar

Återblick perioden 1201-1207

2012 inleddes med medverkan på Geodesidagarna och i samma veva lanserades de första Conelroutrarna med 3G via Net1, CR10v2. Våren bjöd på mycket frågor om SMS-larm och fjärrstyrning via SMS, vi tog därför fram ett paket speciellt framtaget för att styra och övervaka maskiner. Under våren fick vi ett erbjudande att flytta till större lokaler, något vi inte kunde motstå, i synnerhet som lokalerna var ljusare, större och nyrenoverade. I maj gick flyttlasset och det genomlöpte utan större problem, det enda som inte fungerade var flytten av internetuppkopplingen men vi löste det så klart med en 3G-router. Kort efter flytten genomförde vi en utbildning med SATEL där vi pratade radiomodem, antenner och radionätsövervakning med SATEL NMS. I början av sommaren lanserades en ny 4G router, en LTE router från Conel.

SATEL Distributors meeting

Mikael håller telefonen varm

Återblick perioden 1208-1304

Ytterligare en 3G-routernyhet släpptes efter sommaren, en 3G komborouter med såväl Net1 som ”vanlig” 3G, och vår ambitiösaste film dittills hade premiär, en film om fastighetsautomation med 3G routern UR5 premiärvisades i mitten av augusti. Under hösten utgick en produkt som funnits med oss länge, SATELNODE togs ur produktion. Under hösten deltog vi i Scanautomaticmässan och där visade vi SATELLAR radiomodem med blandade nät, dessutom fick hålla ett seminarie om M2M och framtidens mobilnät. Det var en fullcheckad höst när vi även lanserade en 10 W version av radiomodemet SATELLAR, ett GSM-larm som talar svenska och uppmärksammade att SMS fyller 20 år. Litet förvånande blev vi åter nominerade till Årets Pressrum, för tredje året i rad. Dessutom vann vi, för tredje året i rad, det var en positiv överraskning!

2013 har varit alltjämt fullt av positiv utveckling för Induo, vi gör plats för fler anställda, vi har ingått avtal med Net1 om M2M-partnersamarbete, och vi har fyllt på med massor av nya tekniska guider och komigånginstruktioner på vår hemsida. På måndag den 8 april var det fem år sedan startskottet gick, tiden går fort när man har roligt och vi blickar framåt, ”the future is wide open” som Tom Petty sjunger.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök