skip to Main Content

Lantech IPES-0008-4 är en 8-portars 10/100TX unmanaged industriell switch med Power over Ethernet (PoE). Switchen kommer att användas för att bygga ett kommunikationssystem för lokaltrafiken i Spanien där realtidsinformation, inklusive video, överförs till ledningscentralen.

I varje buss installeras en fyra portars switch,  IPES-0008-4, och till den ansluts IP-kameror, fordonsdator, biljettsystemet och en GPRS router. Vissa av dessa enheter strömförsörjs direkt från switchen via Power over Ethernet. Lantechs switch ger möjlighet till strömförsörjning av enheter samtidigt som den erbjuder en stabil Ethernet-anslutning.

Den primära orsaken till valet av switch är dess flexibla strömförsörjning som avviker från andra PoE switchar. Lantechs switch kan spänningsmatas med 24 VDC och strömförsörja 48 VDC enheter med upp till 15,4 W/port via PoE. Detta, i kombination med den goda miljötåligheten, gör switchen till ett pålitligt val i den tuffa miljö som en buss erbjuder.

För de flesta av fordonen kommer mycket ström att förbrukas i det ögonblick när man startar motorn, en situation som normalt kan orsaka spänningsfall och att kommunikationen inte fungerar tillfredsställande. Med IPES-0008-4 transformeras 24 VDC  till 48 VDC spänning och fungerar därmed bra med PoE IP-kameror som kräver 48 VDC. I applikationen behöver därmed inte en extern spänningsomvandlare installeras, något som annars skulle ge en ökad kostnad, öka fordonets vikt och vara en potentiell framtida felkälla.

IPES-0008-4 IP30 switch är en industrianpassad nätverksenhet, inrymd i ett metallhölje och provad enligt omfattande industriella EMI och säkerhetsstandarder. Den har utsatts för tester som fritt fall samt test mot stötar och vibrationer. UL klass I division II-certifiering gör den än mer tillförlitligt för industriella applikationer. Det breda temperaturområdet på -40° C till 75° C garanterar switchens hållbarhet i den hårda miljön med det varmt väder som bussarna i Spanien utsätts för.

Bussprojektet, som omfattar 200 bussar med IPES-0008-4 switchar installeras under 2011.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök