skip to Main Content
Routrar skapar vägar mellan nätverk och sammanlänkar nätverk med varandra antingen via mobilnäten eller via fast nätverk. Industriroutrar fyller samma funktion som konsumentroutrar men de industriella routrarna har en rad ytterligare funktioner för att göra uppkopplingen robust, driftsäker och erbjuda driftskontinuitet utan regelbunden tillsyn.

Konsumentrouter vs industrirouter

Hög kvalitet är kännetecken för industriella routrar eftersom de är gjorda för att klara företagstjänster och inte nätverk på mindre kontor eller hemmanätverk. En industrirouter skall ofta kunna vara online utan omstart, vi vet exempel på routrar som levererat uppkoppling i över sju år utan omstart. Jämför konsekvenserna av avbrott i en industri med avbrott i ett hem, skillnaderna är stora. Om du överväger en konsumentrouter i din verksamhet fundera över följande:

Frågor att ställa
Kan en konsumentrouter leverera den stabilitet du behöver för din drift?
Blir uppkopplingen tillräckligt säker?
Är det skalbart?
Skapar routern onödiga uppkopplingar till internet?
Har processorn kapacitet för att lösa uppkopplingen?

Industriroutrar är utformade för att skydda nätverket från yttre angrepp, erbjuda kontinuerlig uppkoppling och snabbt och effektivt styra trafiken rätt. En industriell router tillhandahåller integrerade säkerhetslösningar för att skydda integriteten hos anslutna enheter och den innehåller speciella funktioner för att återansluta sig till näten vid störningar i trafiken.

En industriell router erbjuder funktioner som

   VPN: stöd för att ge säker uppkoppling och fjärråtkomst
   NAT: dölja det lokala nätverkets IP-adresser från utsidan
   Brandvägg: säkra infrastrukturen med en nätverksbaserad brandvägg
   Flera gränssnitt som RS-232 / 485, I /O, WiFi, USB och fiber
   Fjärradministration: uppdatera och konfigurera routern på distans, manuellt eller automatiskt
   Watchdog: startar om routern automatiskt vid problem i anslutningen

Industrirouter för mer än bara industrin

En industriell router fungerar även i en rad andra tillämpningar än industrin tack vare sin robusthet. Routern kan användas både i fastighetsautomation, i miljöövervakningsystem, parkeringssystem, smarta elnät, laddstationer för elbilar, betalningssystem och ombord på kommersiella fordon som tåg, bussar och utryckningsfordon.

Exempel på routrar

Våra industriella routrar är utformade med möjlighet att ansluta till öppna plattformar och andra routerfabrikat, allt för att bygga en flexibel men samtidigt mycket säker, pålitlig och skalbar nätverksinfrastruktur.

Radiorouter

Radiomodem med displayRadioroutrar skapar säkra och robusta nätverk, genom att bygga din egen infrastruktur får du ett robust och pålitligt nät med för utsägbara prestanda, ett nät som fungerar även när inte solen skiner och himlen inte är blå.

Radioroutrar

5G-router

Teltonika RUTX50 routrarDessa industriella 5G-routrar är konstruerade för enkel installation och ger snabb och stabil åtkomst av nätverk över mobilnäten. Med omfattande fjärrstyrnings-, implementerings- och anpassningsalternativ ansluter de fasta och mobila nätverk till internet eller intranät.

Nätverksroutrar

Nätverks-router

teltonika rutx10 routerDessa nätverksroutrar och gateways är byggda för snabb installation och stabil uppkoppling av industriella processer. Routrar som ansluter Ethernet-nätverk, via fiber eller koppar, till omvärlden. Kan kompletteras med både seriella gränssnitt och en rad andra alternativ.

Nätverksroutrar

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök