skip to Main Content
Ett radionät projekteras utifrån dina behov och vi ser helt enkelt till att du har täckning där du behöver täckning, det är charmen med eget radionät, det kan skräddarsys efter specifika behov.

Installera radionät som håller!

Vi kan hjälpa dig hitta vilken radiolösning som passar bäst och vilka antenner som rekommenderas, framförallt vet vi hur du lättast installerar ett radionät som håller i många år!

Steg 1 Förstudie

Karta över radionätVid en förstudie analyserar vi ditt kommunikationsbehov och tar i samverkan med dig fram vilken radiolösning som passar bäst för ditt användningsområde. Sedan tittar vi på vilka antenner som passar den aktuella applikationen. Utifrån GPS koordinater eller en topografisk karta tar vi med datorstödda beräkningsmodeller fram vilka antenner som vi rekommenderar för de olika stationerna. När vi är klara med vår förstudie så presenterar vi ett ungefärligt kostnadsförslag baserat på de parametrar vi känner till. Att räkna ut vilka antenner och antennhöjder som skall användas i en datorstödd beräkningsmodell är ofta tillräckligt. I vissa fall kan vi rekommendera att komplettera med fältstyrketester på en eller ett par platser i ditt tänkta system där vi finner att det är nödvändigt på grund av långa avstånd, tät skog, tät bebyggelse eller stora höjdskillnader som gör beräkningar svåra.

Steg 2 -hands on!

Steget från planering och studie av förutsättningar går vidare till projektledning, något du kan välja att göra själv eller anlita en extern partner.

Projektledning

Installation av radionätVi hjälper dig att samordna resurserna som behövs för att anlägga ett radionät. Vi har erfarenhet av allt från planering, materialanskaffning till koordination av de entreprenörer som skall samverka. Vi har resurser både internt och externt för att bygga radionät över i stort sett hela världen.

Installation

När det är dags för installation så finns det olika sätt att lägga upp arbetet. I en del fall sköter lokala montörer installationen och våra representanter den slutliga installationen och driftsättningen. I andra fall tar våra representanter ansvar för hela eller delar av installation och projektledning.

När det gäller installation av antenner i antennmaster måste man ofta ha speciella certifikat och tillstånd, något som våra installatörer naturligtvis har. När man installerar antenner och antennkabel är det också viktigt att arbetet utförs på ett korrekt sätt, en felaktig installation 25 meter upp i en antennmast är svår att hitta och dyr att åtgärda efter ett par års drift.

Oavsett hur du helst lägger upp arbetet är vi anpassningsbara och vi finns där för dig, vi har vanan att se till att rätt saker finns på rätt plats och att nätet blir klart i tid.

Driftsättning

Radionät för radiomodem efterkontrollEtt korrekt utfört arbete ger med största sannolikhet en snabb driftsättning. Det kan vara en extra trygghet att ha representanter från Induo på plats för att göra eventuella slutjusteringar direkt.

Steg 3 support och eftergaranti

Vi lämnar kostnadsfria felsökningstips och support per telefon och mail. Vi kan även erbjuda supportbesök på plats eller olika former av supportavtal för åtgärder i ditt nät. Utformingen av ett sådant är bland annat beroende på ditt behov av inställelsetid.

Underhåll

När systemet är idriftsatt har du säkert ambitionen att det skall fungera år ut och år in utan tillsyn vilket det i de flesta fall gör. Men om du vill ha ett löpande underhåll av ditt nät för att säkerställa att alla komponenter fungerar som de skall över tiden så kan du teckna underhållsavtal med oss. Vi kommer överens om vilka underhållsintervaller som skall gälla och vad som omfattas och besöker dina stationer vid givna intervaller för att se att allt är i topptrim.

Radiomodem

5W radiomodem med display SATELLAR XT 5 RCRobusta radiolösningar för affärskritiska tillämpningar som kan överföra data över långa avstånd. Pålitlig lösning i såväl höststormen som i daglig drift.

Radiomodem

Radiolänkar

Radwin 5000 basstationRadiolänkar kan användas för överföring i såväl urbana miljöer som på landsbygden. Höga hastigheter och säkra överföringar för små som stora radionät.

Radiolänkar

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök