skip to Main Content

Under året kan vi anta att sakernas internet, the Internet of Things, IoT kommer att slå stort under 2013 och därefter fortsätta att öka. Här är ett par nyheter inom detta område:

Bästa IoT?

IPSO Alliance annonserar en tävling runt sakernas internet, med andra ord en IoT-tävling. Människor och företag från hela världen kan tävla om 10 000 USD genom att presentera koncept och enheter som använder IP genom att sammankoppla sensorer eller styra lösningar i applikationer som fastitghetsautomation, smarta hem, sjukvård, styrning av belysning och värme och så vidare.

Nytt protokoll för IoT

Ett sakernas internets protokoll presenteras under våren. Adam Dunkels grundade under hösten Thingsquare som under våren presenterar Thingsquare Mist, ett internetbaserat protokoll som läggs ovanpå radioprotokoll som ett lager ovanpå 802.15.4, Wifi och Zigbee till. Detta gör det möjligt att smidigt, strömsnålt och enkelt koppla upp sig mot Internet och nå tjänster i ”molnet”, säger Adam Dunkels till Elektroniktidningen.

Vuxna hen leker med Lego för att illustrera sakernas internet. IPSO berättar på sin hemsida om presentationer av internet of things där facebook används för kommunikation med maskiner och processer i legoformat. Detta är naturligtvis ett sätt att använda sociala medier, vi har själva testat att använda sociala medier för få driftslarm till en hemsida. Vår slutsats då (det var närmare två år sedan vi testade) var att reaktionstiden var alldeles för långsam, kanske den har förbättrats?

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök