skip to Main Content
Allt fler installationer som tidigare använt sig av traditionella telefonlinjer kan dra nytta av mobilnäten, det kan handla om äldre telefonmodem, porttelefoner eller passagesystem som skall uppdateras eller att operatören helt enkelt klipper kopparkabeln eller säger upp abonnemanget. Ett annat scenario är att äldre porttelefoner och larm har GSM/3G-baserade utrustningar som nu byts i löpande takt.

Systemen är inte statiska

Passagesystem, styrsystem, områdes- och behörighetskontroll eller larmsystem eller vad man kopplar upp via telefonnäten eller mobilnäten är inte statiska system. De måste övervakas och förbättras löpande, larmgränser ändras, användare läggas till, mjukvara uppdateras allt för att det skall fungera idag och i morgon.

Vad väljer man när de gamla systemen försvinner?

Så vad är valen när uppsägningsbrevet från operatören kommer? Vad händer när mobilnätens GSM och 3G stängs inom kort? Vi har ett par alternativ som kan ge dig:

högre säkerhet
större valfrihet
möjlighet till nya tjänster
lägre månadskostnad

-klara förbättringar jämfört med tidigare alternativ.

 

 

 

1. 4G-Gateway

GSM-gateway SC-GSMMed en 4G-gateway som SC-VoLTE kan du koppla in en telefon, till exempel en porttelefon från ett passagesystem, eller ett larmsystem. SC-GSM lite har en POTS-telefonport det vill säga du kan koppla ett vanligt telefonjack eller en RJ-port för att ansluta en vanlig telefonkabel via enhetens ring/tip-anslutning. Samtalet kopplas via VoLTE, Voice over LTE, som ett vanligt röstsamtal och detta fungerar inte bara för samtal utan för en rad olika larmsystem.

2. Router med modemfunktion

Under kåpan på en proffsrouterEtt ytterligare sätt att angripa problemet kan vara att använda en router som kan emulera AT-kommandon och göra en uppkoppling via mobilnäten. Om routern har en seriell port kan du då ansluta den direkt till den befintliga hårdvaran på plats. Det kan till exempel handla om en pumpstation som har en äldre PLC som tidigare kopplat upp sig mot styrsystemet via ett telefonmodem eller linjemodem via RS-232. Genom att välja en router med både ethernetport och seriell port kan en senare övergång till ren ethernetkommunikation göras utan att kommunikationshårdvaran behöver bytas. Under tiden tror styrsystemet att det kommunicerar via ett traditionellt telefonmodem även om data överförs via mobilnäten.

3. Ersätt ditt GSM/3G-modem

Många äldre utrustningar använder ett GSM/3G-modem och har så gjort framgångsrikt under många år. Nu är det nya tider för mobilnäten och därför behöver du ersätta utrustningen med nyare 4G-modem

Ersätt kopparkabel med 4G

Med 4G är du framtidssäkrad och dessutom kan du integrera bandbreddskrävande tillämpningar som videövervakning. Så med rätt uppgradering är du redo för framtidens krav.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök