skip to Main Content

Nu tätnar kraven på information om mobilers mottagningsprestanda. Regleringsmyndigheterna i Norden och Baltikum vänder sig till EU-kommissionen för att få till stånd en bättre möjlighet att jämföra prestanda hos mobiltelefoners mottagare. Generaldirektörerna för dessa myndigheter  menar att erfarenheter är att smarta telefoners mottagaregenskaper varierar stort. Dessutom har den en stor betydelse för hur tjänsten eller hur kvalitén på mottagningen upplevs av användaren.

Man menar vidare att mobiltäckningsegenskaperna kan variera mellan olika modeller, variationer som inte är tillfredsställande och gör det komplicerat för konsumenten att jämföra prestandan innan inköp.

Ange mobilens mottagarprestanda tack!

Man önskar därför att EU-kommissionen etablerar ett gemensamt märkningsförfarande för att öka transparensen för konsumenterna. Inte mer än rätt kan vi tycka, det har varit mycket fokus på dålig täckning hos operatörerna men litet fokus på handterminalerna. För att vända den negativa upplevelse som media målat upp under våren krävs krafttag i båda ändar av mobiluppkopplingen.

PTS gör stickprover i mobilnäten

Ett av Post- och telestyrelsens mål är att konsumenter ska ha bästa möjliga telefoni- och bredbandstjänster oavsett var i Sverige man bor eller verkar. PTS har nyligen fått i uppdrag av regeringen att testa telebolagens täckningskartor genom att göra stickprover runt om i landet. Syftet är att jämföra täckningskartorna med verklig täckning och som nästa steg vill man att noggrannheten ska öka och att de täckningskartor operatörerna presenterar förbättras.

Stickprovsmätningarna skall öka kunskapen om mobiltäckning och är en del av arbetet med att främja utbyggnaden av mobilnäten. PTS meddelar även att det kan komma att bli ytterligare mätningar senare i år om behov finns.

För någon vecka sedan uppdrog regeringen PTS att göra stickprovsmätningar av samtliga mobiloperatörers täckning. Resultatet skall PTS presentera för näringsdepartementet i juni 2013.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök