skip to Main Content

Om mobilen hade bättre stöd för att skjuta upp nedladdning skulle ytterligare 29% av användarnas datanedladdning kunnat ske via wlan, detta visar en undersökning från Sydkorea.

Minskande messande
Antalet skickade SMS minskar, bland annat rapporterar danska operatörer att antalet skickade SMS minskat med 20% under första halvan av 2011. Sociala medier anses vara en av anledningarna till det minskade intresset för SMS.
Källa: IP carrier

Lastbalansering, inte för vinstens skull
Operatörerna är intresserade av lastbalansering för att hålla en bra tillgänglighet i nätet och för att ge kunderna en bra upplevelse av sitt mobila bredband. Att lastbalansera via wifi är en naturlig väg att gå och intressanta siffror kommer från en undersökning i Sydkorea sponsrad av U.S. National Science Foundation. Man mätte användningen av näten hos 100 iPhoneanvändare dygnet runt i två och en halv vecka. Omkring 65 procent av den totala trafiken ägde rum lokalt via wifi. Om det hade funnits möjlighet att skjuta upp nedladdning av data med minst en timme skulle ytterligare 29 % av datamängden kunna styrts via wifi istället för 3G, vilket hade varit gynnsamt för en del av abonnenterna som då skulle klarat sig med en lägre månadskostnad.
Källa: FierceTelecom

M2M marknaden i närtid
”M2M is among a handful of potentially-important new mobile applications believed to be big enough, in terms of revenue, to sustain mobile service provider growth as voice and messaging revenues decline, and after mobile broadband uptake has saturated.” Och visat i ett fint diagram blir det så här överskådligt:

Källa: IP carrier

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök