skip to Main Content

USA satsar på LTE på 700 MHz

120 MHz skall auktioneras ut så småningom och ge plats för 4G och LTE. ““This is going to be the largest block of spectrum made available to the public for mobile broadband purposes in the next few decades, don’t see what else that is out there after this auction.” sa Harold Furchtgott-Roth tidigare medlem i FCC (USAs motsvarighet till PTS) till Washington Post
Källa: Washington Post

Bättre inomhustäckning för Tre

Operatören Tre har byggt ut inomhustäckningen i Scandinavium vilket bland annat är glädjande för de som vill strösurfa under den kommande helgens Göteborg Horse Show.
Källa: Elektronikbranschen

Skärgården får 4G

Telia fortsätter utbyggnaden av 4G med fler skärgårdsorter på väst- och östkusten. Tillgång till 4G och snabbare surf med mobilt bredband är bra både för besökare och fastboende. Under 2012 planeras cirka 400 nya orter få 4G.
Källa: Telia

Mobilt bredband på 700 MHz-bandet blir globalt?

Internationella TeleUnionens världsradiokonferens har nu avslutats efter fyra veckor. Ett resultat av WRC-12 som konferensen också kallas är att ett område på 700 MHz-bandet, preliminärt 694-790 MHz, kan frigöras för mobila tjänster. Detta är övre delen av tv-bandet och beslut kommer först efter nästa WRC 2015. Varje land kan då besluta om man vill utnyttja området till mobila tjänster eller till tv. I Sveriges fall krävs ett politiskt beslut.
Källa: PTS

Wifi intressant för operatörer

Ericsson förvärva ett företag som utvecklar wifi-produkter. Företaget Belair, som är kanadensiskt, har wifi-produkter som kommer att spela en allt större roll i avlastning av mobilnäten. Idag ser vi wifi som en teknik och mobilnäten som en annan, i framtiden kommer teknikerna allt närmare varandra och detta är första steget mot en integrerad teknikplattform.
Källa: Ericsson

Alla på en gång

I nästa vecka äger Mobile World Congress rum och det innebär att alla leverantörer skall släppa sina nyheter ungefär samtidigt. Telecomstechnews har sammanställt några av lanseringarna (för dig som är intresserad av telefoner).
Källa: Telecomstech

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök