skip to Main Content
Net1 lanserar nytt M2M abonnemang med obegränsad datamängd för 99 kr per månad. Abonnemanget erbjuds utan bindningstid och passar till kommunikation mellan maskiner över hela Sverige. Net1s mobila bredbandsnät är optimerat för datatrafik i professionella tillämpningar, nätet har inga dataslukande smartphones utan fokus är trådlöst bredband för trådlös dataöverföring i ett nät som täcker i stort sett hela Sverige.

Obegränsad data minimerar stopp

Basstation för Net1Obegränsad datamängd gör att datamängden inte plötsligt tar slut, detta är särskilt viktigt vid M2M-uppkopplingar och ger en extra trygghet att inte uppkopplingen till din 4G router plötsligt bryts till följd av att surfmängden är slut. Det finns inget datatak för M2M-uppkopplingarna men hastigheten är strypt till 300 kbit/s vilket passar de allra flesta tillämpningar i kategorin. En jämn månadskostnad är lättare att budgetera och ingår så att säga på köpet i det fasta priset. Fast IP-adress är efterfrågat av många inom M2M och det är ett tillval för den som önskar (det kostar 59 kr extra per månad). 


Net1 använder LTE-teknik på frekvensbandet 450 MHz vilket ger ett nät med Sveriges bästa 4G-täckning med täckning över i stort sett över hela landets yta. Vi var faktiskt med när Net1 bytte basstation i DN-skrapan i höstas till LTE-teknik, du kan läsa det inlägget här.

Fast mobilt bredband i det nya Net1 M2M-abonnemanget

Det här låter som en motsatsterm men Net1s M2M-uppkopplingar utgörs främst av fasta uppkopplingar i ett mobilt bredbandsnät. Vid tecknande av abonnemanget anges användningsadress och abonnemanget tilldelas en plats i operatörens nät. Net1 begränsar antalet kunder per basstation för att kunna garantera uppkoppling. 

Utsikt från Net1s basstation i DN-skrapan

Pålitlighet

Vi har skrivit om Net1s pålitliga infrastruktur i ett tidigare inlägg men vi påpekar det gärna igen.

Net1 sänder datatrafik på 450 MHz-bandet vilket gör att signalen når längre än någon av de andra operatörerna gör.
Nätet ägs och drivs av Net1 utan andra operatörers kunder.
Det finns varken smartphones eller mobiltelefontrafik i nätet utan det är istället optimerat för att leverera en stabil uppkoppling.
Teracom ansvarar för driften vilket innebär att basstationerna har batteribackup och dieselaggregat ser till att nätet får ström även vid elavbrott.

Du kan beställa Net1s M2M abonnemang direkt från oss och här kan du läser mer om vilka M2M-abonnemang vi kan erbjuda.

Snabb router för LTE450

SmartFlex RoutrarEn robust och snabb router för Net1s LTE-nät. SmartFlex är vår vassaste router som kan expanderas med flera olika portar, en router som erbjuder säker kommunikation och stabil uppkoppling i alla lägen.

SmartFlex router

Basrouter för LTE450

LTE450 router i metallkapslingVår basrouter för LTE450 är LR77 v2, en router med bra grundprestanda och många tillvalsmöjligheter. LR77 v2 är en beprövad router med bevisat god pålitlighet, en router som fungerar bra även i fordon.

LR77 v2 router

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök