skip to Main Content

Enligt en rapport från analysföretaget Berg Insight användes 2% av mobilnätens anslutningar för trådlös maskin-till-maskin kommunikation (M2M) i slutet av 2010 om man räknade samman utnyttjandegraden av alla nät över hela världen.  Det sammanlagda antalet M2M abonnemang ökade med 46% till uppskattningsvis 81 400 000. De kommande fem förutspås det totala antalet trådlösa M2M-anslutningar växa i en årlig tillväxttakt med 32%  till 294 100 000 anslutningar i slutet av år 2015. Man räknar då med att andelen totala M2M abonnemang kommer utgöra 4% av den totala andelen abonnemang i hela världen.

M2M en av de viktigaste drivkrafterna

”M2M och anslutna enheter är en av de viktigaste drivkrafterna bakom tillväxten i mobilabonnenter i Europa och Nordamerika”, säger Tobias Ryberg, analytiker på Berg Insight. Mobiloperatörerna står inför en ny marknad där kunderna inte längre har en eller två mobilabonnemang, men upp till fem eller fler olika trådlösa enheter med abonnemang. Scenariot är att en normalanvändare äger en smartphone, en surfplatta, kör en bil med inbyggt telematiksystem, har ett smart hem med larm eller fjärrstyrning via SMS och en elmätare med inbyggd GPRS-anslutning.

Ericsson har traditionellt haft en offensiv inställning till utvecklingen och tror på M2M utvecklingen. Samtidigt rapporterar Ericsson en tillväxt på 32% jämfört med föregående kvartal ”framför allt drivet av en stark utveckling inom mobilt bredband”, enligt Hans Vestberg, VD och koncernchef för Ericsson.

Summerar man indikationerna drar man snabbt slutsatsen att mobil kommunikation är på fortsatt stark tillväxt inom flera olika teknikområden.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök