skip to Main Content

encloud för 4g-router

EnCloud är kanske den mest kraftfulla routerövervakningsplattform någon av våra tillverkare satt på kartan. EnCloud gör det förenklat möjligt att fjärrövervaka och hantera installerade routrar på ett mycket effektivt sätt. Tack vare att Encore Networks har lagt mycket stora resurser på sin plattform så erbjuder den funktioner utöver det vanliga. Den går till och med att installera på sin egen server och kallas då för Ensite.

EnCloud visar viktig information i realtid om routrar i drift. Genom att EnCloud har möjlighet att styra saker baserat på villkor går det att skapa en nästintill helautomatisk upplevelse och plattform. Detta gör det enkelt att ha kontroll över sina system. EnCloud är nästintill petigt. Det presenterar upp till 200 enskilda driftsparametrar för varje router.
routerövervakningsprogram
Att kunna skala upp är ytterst viktigt för de flesta företag. Med EnCloud är det integrerat. Systemet kan utbyta information med andra system via så kallade API-er. Detta gör att den som använder våra routrar lätt kan integrera dem i en egen plattform och styra funktioner, driftsätta routrar, pusha nya inställningar mm direkt från sin egen operatörspanel.

Istället för egen mjukvara

En del kunder vill ha en specialutvecklad mjukvara i routrar. Vi brukar först och främst försöka lösa detta vi molntjänsterna och nyttja API-er. Fördelarna är tydliga:

1. man kan bygga där man står.
2. det behövs ingen specialmjukvara i routern. Allt integration sköts via molntjänsten till en fast kostnad. Nya funktioner introduceras löpande och till skillnad från en specialmjukvara på devicenivå behöver inget anpassas under löpande drift.
3. kommer en ny routermodell så kan man lätt få in allt i samma plattform med samma API-er

Dessutom kan många funktioner läggas in direkt i molntjänsten, den kan köra Python-program som triggas av driftsparametrar, ingångsstatus och så vidare.
tätt integrerat moln

Användarbaserat

EnCloud är en utmärkt plattform för den som bara vill övervaka routrar i drift för full kontroll. EnCloud är byggd på flera nivåer av användare, det går att gruppera enheter i grupper med undergrupper exempelvis. Genom att gruppera enheter kan man applicera ändringar på hela grupper av enheter, eller först testa på en enhet och sedan applicera en ändring på en hel grupp av routrar.

Olika storlekar på SIM-kortBland de nyaste funktionerna i EnCloud är att det nu är möjligt att importera konfigurationsfiler. Detta gör det möjligt att exempelvis överföra användarspecifika inställningar till varje enskild router i drift. Om man vill att varje router skall ha ett unikt SSID och lösenord installerat för wifi så laddar man upp en .csv-fil i molnet där man länkar ihop en routers identitet, IMEI, med den information man vill att routern skall ha. När routern första gången startas upp, ansluter den till molnet och hämtar sina inställningar, både enskilda, samt eventuella inställningar som är grupp-gemensamma som APN-inställningar mm.

Detta gör i korthet att du inte behöver göra något alls. Vill du distribuera anslutningar så kan vi se till att stoppa i ett SIM-kort innan leverans, din kund tar emot routern, spänningssätter den och installerar alla inställningar helt automagiskt.

Fantastisk instrumentbräda

Status för enskilda enheter eller hela implementeringsgrupper kan ses via enkla och anpassningsbara instrumentpaneler. En avancerade regelmotor gör att EnCloud automatiskt reagerar på varje enhets förhållanden med automatiserade åtgärder, meddelanden och varningar. Regler kan fungera som en första hjälpen för att få igång kommunikationen vid avbrott. Den kan automatiskt starta om enheten, stänga av enheten eller strypa hastigheten alternativt skicka nya konfigurationsfiler.
Router i storm
I verkligheten kan det handla om att en router förbrukar stora mängder data, då kan överföringshastigheten minskas. Det kan handla om en enhet där ansluten utrustning råkat ut för ett fel och för att inte äta upp gigabyte efter gigabyte så kan man minska överföringshastigheten. Ett annat exempel från verkligheten. Ett SCADA-system för elnätet där man via PoE-anslutna kameror övervakar en station i elnätet. Om en kamera slutar skicka data, kan molntjänsten automatiskt slå av/på en PoE-port och starta om kameran. Och om operatören inte kan erbjuda full kapacitet så gäller det att säkra upp så att SCADA-systemet fungerar medan videoövervakningen är nice-to-have eftersom data ändå lagras i varje kamera på ett minneskort. I sådana lägen kan EnCloud stänga av vissa nätverksportar och prioritera andra, allt för en så driftsäker upplevelse som möjligt.

EnCloud har möjlighet att spåra och hantera den enskilda datanvändningen för varje router, men kan också hantera grupper av routrar på delade eller samlade dataplaner. Detta gör det möjligt för användare att se vilka enheter som använder mer av sin andel av data inom en grupp och sedan strypa eller begränsa dataåtkomsten för en begränsad tid.

Uppdaterat

Att hålla enheterna uppdaterade är enkelt med EnCloud. De senaste mjukvaruuppdateringarna för varje routermodell lagras i EnCloud och kan pushas till enskilda routrar eller hela grupper, schemalagt eller på begäran. Routerkonfigurationer kan distribueras på samma sätt och gör det möjligt att säkerställa konsekventa konfigurationer för hela grupper av routrar.

Med EnCloud kan nästintill magiska saker åstadkommas, vi kan skräddarsy funktioner och integrationer mer än tidigare. Hör av dig till oss idag för en vidare diskussion.

  • Encore Networks EN-4000 Nätverksrouter

    Encore Networks EN-4000 nätverksrouter

    EN-4000 router från Encore Networks är en robust industrirouter för tuffa tag och krävande miljöer. Routern kan anpassas för de flesta sammanhang med hjälp av expansionsportar. Fiberanslutning, seriella portar...
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök