skip to Main Content

En allians av 25 GSM-operatörer har startat Green Power for Mobile. Målet är att hälften av alla GSM-basstationer som placeras i U-länder på platser utan tillgång till elnätet skall drivas av förnyelsebara energikällor, ett mål som skall uppfyllas innan 2012. De basstationer som idag byggs i dessa regioner utan tillgång till det fasta elnätet drivs ofta med dieselaggregat så kostnads- och miljöbesparingarna är stora. Green Power for Mobile avser ersätta dessa miljöpåfrestande anläggningar med de miljöhänsynstagande energikällorna solkraft, vindkraft eller lokalt producerad biodiesel. Totalt berörs närmare 100 000 basstationer, så det är garanterat en miljöbesparing. Läs mer på till exempel GSM Worlds hemsida.

Äntligen (?) GSM på planet

Ryanair blir en av de första flygbolagen att erbjuda mobilsamtal ombord. Något förvånade är ett lågprisbolag tidigt ute. Förklaringen ligger nog snarast i förtjänsten, uppemot 30 kronor kan det komma att kosta. Detta ligger i linje med Ryanairs koncept där flygstolen är billig men servicen ombord kostar desto mer. Systemet installeras för närvarande i 14 plan enligt rykten på marknaden. Systemet är designat för maximalt 6 samtidiga samtal. Frågan är hur medpassagerare reagerar på mobilsamtal ombord? Att göra som på tåget med tysta kupéer kommer säkert, men det är litet svårt att administrera på ett flygplan. Länge har det varit kyrkan och flygplanet som varit de enda två rejält mobilfredade zonerna. Nu har flyget tagit ställning, återstår att se vad responsen från passagerarna blir.

Mobilen öppnar toaletten


ASSA testar ett nytt lås i Täby Centrum, ett lås där nyckeln är din mobiltelefon. Genom att skicka ett sms får du ett meddelande tillbaka med en kod som knappas in på ett vanligt kodlås. Det är alltså primärt ett byte av betalningssätt som är det nya med den här lösningen. Det förefaller inte vara så att låset är ständigt uppkopplat via GPRS eller 3G. En kul idé om än inte fullmatad med ny, spännande teknik men utvecklingen går i alla fall i rätt riktning!

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök