skip to Main Content

Nu har vi landat i våra nya kreativa och rymliga lokaler och kan hänge oss till litet mer regelbundet bloggande. Vi summerar därför vad som hänt i den trådlösa världen vecka 18.

Pillerdosan smsar om du glömt ta medicinen
Careousel är namnet på en pillerdosa med inbyggd gsm-enhet som dels påminner patienten när det är dags för denne att ta medicin, dels matar fram rätt dos och dessutom skickar sms till anhöriga och vårdgivare om patienten glömt att ta sin medicin. – Studier visar att hela 25 procent av de patienter över 65 år som hamnar på sjukhus gör det till följd av att ha tagit sin medicin på annat sätt än det som ordinerats. Vårdkostnaderna för detta, bara i Sverige, beräknas till 10 miljarder kronor per år, säger Ingemar Hägerbro.
Källa: Pharmacell

Hockeyfans först med mobilplånbok
De kommande veckorna går Hockey VM av stapeln i Globen och där premiärtestas WyWallet, operatörernas gemensamma bolag för mobila betalningar. Mat och dryck kan beställas och betalas via mobilen och avhämtas i  pausen. Kostnaden kommer sedan på telefonräkningen.
Källa: Mobil

Var med och påverka framtida frekvenser
Inför ITUs kommande World Radiocommunication Conference (WRC) som äger rum i slutet av 2015 bjuder härmed  PTS in till ett första möte den 15 maj. Vid mötet kommer information att lämnas och förslag till svenska ståndpunkter att presenteras för vidare diskussion.
Källa: PTS

SMSlivräddare vinner nytt pris
Det första av Östen Mäkitalo Minnesstipendium har tilldelats projektet SMSlivräddare i Stockholms län för en innovativ lösning inom mobilkommunikation. Priset skall  uppmärksamma och uppmuntra innovativa tillämpningar av ny mobil teknik och är instiftat av TeliaSonera och TeliaSonera Institute vid Handelshögskolan i Stockholm. SMSlivräddare är ett forskningsprojekt som drivs av Södersjukhuset och Karolinska Institutet där positionering av mobiltelefoner används för att vid inrapporterat hjärtstopp snabbt hitta och larma närmaste livräddare som har kunskap i hjärt- och lungräddning.
Källa: SMS-livräddare

Slutsatser av PTS övning Telö11
Under två dagar i höstas genomfördes en övning av PTS. Scenariot var ett dammbrott som delade Sverige i två delar vilket medförde stora konsekvenser. Under Telö11 prövades nuvarande samverkansrutiner och utvärderingsresultaten visar att dessa i stort fyllt sina funktioner. För dig som vill veta mer om resultatet finns den nu att hämta från PTS hemsida.
Källa: PTS

3G booster räddar konferens
Ett batteri av zBoost 3G-förstärkare räddade inomhustäckningen när närmare 400 deltagare träffades på WIRED Business Conference. “The building is a cellular dead zone due to the building’s exterior construction – primarily the lead tinted windows.  Prior to the installation of the zBoost solution, the only way to make a phone call was to open a door and go outside of the building,” säger William Howard, Vice President of Project Management för Spot On Networks som gjorde installationen.
Källa: Wi-Ex

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök