skip to Main Content

”Nätet nere” betyder inte att verksamheten måste stänga

Betalningar med betalkort utgör en majoritet av kundtransaktioner för detaljhandel, butiker och restauranger. Kredit- och betalkortstransaktioner kräver en säker anslutning till en betalväxel för att validera kortet och sköta betaltransaktionen i realtid. Om betalväxel inte kan nås över nätverket kan handlaren inte acceptera kort så om en kund inte kan betala, förlorar verksamheten försäljning.

En missad betalning är kostsamt

En av de största närbutikskedjorna i Latinamerika förstår hur viktigt det är att ha tillförlitlig nätverksanslutning för att driva försäljning. Därför har man sett att det är viktigt att säkerställa förmågan att ta emot pengar under butikernas öppettider.
Backup via mobilnäte
I många delar av Latinamerika kan tillförlitlig anslutning via fast internetuppkoppling vara svårt, inte bara i avlägsna områden utan även i städerna. Nätverken finns på många platser men är stundtals svårtillgängliga. De vände sig till Encore Networks EN-serie av 4G routrar för att bygga driftskontinuitet i betalningslöningen genom att säkerställa maximal upptid för betalningstransaktioner och andra kassatjänster i sina butiker.

Routern säkerställer att butiken alltid är uppkopplad

Först valde kundens team att dubblera befintliga markbundna anslutningar med 3G/4G-routerteknik och installera Encore Networks EN-2000 routrar. Denna implementering visade sig vara mycket effektiv. I ett fall skadades en lokal fiberanslutning under vägreparationer och slog ut lokalbutikens internetanslutning i tre dagar. Butikens anställda märkte aldrig att det hände, anslutningen via mobilnäten som tillhandahålls av Encore-routern höll verksamheten igång hela tiden.

Encore Networks routrar ansluter till ett 4G-mobilnät och säkerställer att företag kan fortsätta sin verksamhet även under tappad dataanslutning via fast internet, ADSL eller fiber. Routerns automatiska återställning fortsätter att hålla kommunikation, tjänster och kreditkortsintäkter flytande.
Backup via mobilnäten

”Möjligheten att vid störningar i nätet växla från fast internet till en trådlös uppkoppling och tillbaka igen sömlöst är mycket viktig”, säger chefen för IT-verksamheten, Store Division.

Mobilnäten blir primär uppkoppling

Efter de lyckade testerna beslöt teamet att experimentera med cellulär uppkoppling som primär anslutning i vissa situationer. Anslutningen via mobilnäten användes som en primär anslutning för de platser som hade långa installationstider för markbundna anslutningar eller där kostnaden för fast internet är hög.
kortbetalning som fungerar
Chefen för IT-verksamheten fortsätter: ”Anslutningen via mobilnäten som tillhandahålls av Encore-routrar gjorde det möjligt för oss att få butiker att öppna och ta emot betalningar omedelbart, ledtider för markbundna anslutningar var veckor eller månader borta och var en verklig show-stopper för oss.”

Genom att använda mobilnäten som en primär anslutning tills fasta anslutningen blev tillgänglig gjorde att butikerna omedelbart kunde komma igång affärsverksamheten istället för att missa intäkter.

VRRP och SNMP ger mervärde

IT-teamet hittade också värde i EN-seriens routers stöd för VRRP (Virtual Router Redundancy Protocol) och SNMP (Simple Network Management Protocol) för övervakning av förbindelse. VRRP möjliggör växling av anslutning baserat på vilken router som har den bästa anslutningen. SNMP gör det möjligt för EN-routrarna att rapportera till det befintliga övervakningssystemet som redan finns för deras företagsnätverk. Dessa två funktioner gjorde administrationen av butikerna anpassade till befintliga rutiner för nätverkshantering samtidigt som den bidrar med den kritiska driftskontinuitet som krävs för att hålla verksamheten igång.

Att förlora den primära bredbandsanslutningen är inte bara besvärligt, det kan kosta ditt företag stora pengar i förlorad försäljning och förlorat rykte. I många fall är kostnaden för ett system för driftskontinuitet baserat på routrar mindre än en dags värde för förlorad försäljning. Encore EN-routrar är ett utmärkt val för pålitlig mobil 34G-anslutning och har avancerade funktioner som krävs för att kunna integreras i dina befintliga företagsnätverk.

Mer om EN-2000 router

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök