skip to Main Content

Mobilt bredband2008 ökade mobilt bredband i Sverige, en riktigt kraftig ökning kan man lugnt säga.  Den överförda datamängden ökade med 526 procent jämfört med 2007 och mobilnäten användes för att skyffla över imponerande 13 720 TB (just det, Terra Byte) data under året allt enligt Post och Telestyrelsen, PTS.

Året 2008 avslutades med hela 3,7 miljoner abonnemang för mobilt bredband, en ökning med 20 % från 2007. Hela 500 000 abonnemang registrerades under året.

Även SMS ökade kraftigt, 55 procents ökning, eller totalt 7,5 miljarder SMS skickade. Det kan låta mycket men utslaget på alla abonnemang blir det 60 SMS i månaden, 2 om dagen. Jämfört med danskarna, som ligger på 160 SMS i månaden i snitt, har vi en bit kvar. En förklaring till den danska dominansen i SMS-racet ligger troligen i att priserna där per SMS är mycket lägre. Medan SMS ökar, minskar mobilsamtalen för första gången på fyra år, våra kommunikationsvanor har ändrats.

SM i SMS, MMS och mobildata

MMS, SMSUtan att veta om det själva har Telias kunder satt nytt rekord. I midsommarhelgen rapporterar Telia att de hanterade 32 miljoner SMS, en 36 procentig ökning jämfört med föregående år. Även antalet MMS ökade, med hela 50 procent. Mobildatamängden ökade med hela 240 procent, noterat är även att det intensivaste surfandet ägde rum mellan 22 och 23 på kvällen.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök