skip to Main Content
Från sensommaren fram till och med oktober 2015 byter Net1 teknik i sina nät och övergår från CDMA450 till LTE450. Detta innebär ett stort lyft för Net1s kunder då det nya nätet teoretiskt skall kunna hantera hastigheter på upp till 35 Mbit/s (normal hastighet beräknas ligga i spannet 5-25 Mbit/s).

Detta innebär tyvärr att äldre utrustning med CDMA-teknik inte fungerar i det nya nätet, detta inkluderar modeller vi tidigare levererar. Håll ut, efter sommaren kommer tre nya produkter för LTE450 baserade på Conels routrar, dessa kan du läsa mer om på vår hemsida.
Routrar för LTE450

Vi beklagar att äldre produkter inte kan användas i Net1s nya nät. Nätuppdateringen berör samtliga produkter som levererats med CDMA450-teknik. Naturligtvis finns det många kunder som känner sig överraskade av situationen och vi kan bara beklaga de som inte känner att uppdateringen är till godo. Net1 har bedömt att det inte är tekniskt möjligt att två tekniker används samtidigt i nätet, detta beror på att man har ett begränsat frekvensblock att jobba med. Även om många berörs så känner vi att uppgraderingen kommer att innebära bättre prestanda.

Vi jobbar just nu för högtryck

Vi har arbetat hårt med att hitta en lösning för LTE450 i samarbete med våra leverantörer. Vi kommer att presentera ersättningsprodukter efter sommaren.

För den som har någon av våra CDMA450-routrar kommer uppdateringen att innebära följande:

CR10 v2 kommer inte att fungera i det nya nätet, som alternativ finns framförallt LR77 v2 LTE450.

UCR11 v2 och Bivias v2 har ju dubbla operatörer som standard, dessa kommer inte att kunna användas i LTE450-nätet men har samtidigt stöd för en alternativ operatör som fortsatt kommer att fungera. Dessa routrar kommer därmed att bete sig som ”vanliga” 3G- eller 4G-routrar. Den nya modellen att titta på som alternativ är Conel Spectre Bivias v3.

Om du även i framtiden vill fortsätta med Net1 som operatör, kontakta oss så skall vi ge dig ett bra pris på en ersättningsprodukt!

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök