skip to Main Content

Kontantkort måste registreras

Nu införs nya regler för kontantkort med två viktiga stoppdatum. De nya kraven på registrering av kontantkort gäller så klart alla typer av kort. Oavsett om de sitter i en mobiltelefon, en router eller en IoT-enhet.

1 augusti 2022

Det införs nya regler som kräver att personuppgifter registreras för att minska risken för att kriminella eller brottslingar använder anonyma kontantkort. Från den första augusti behöver operatören ha registrerat namn, adress och personnummer eller organisationsnummer för att kontantkortet skall kunna laddas. Det måste också göras en identitetskontroll. Så om du har ett oregistrerat kontantkort kan det alltså inte laddas.

1 januari 2023

Den som har ett anonymt kontantkort som är laddat i en befintlig lösning får på sig fram till den 1 februari 2023 att registrera sig. Kontantkortet skall därefter inte kunna fungera om det är oregistrerat.

Man skall heller inte kunna överlåta ett kontantkort till någon annan utan omregistrering. Om kontantkortet används stadigvarande av någon annan än den som registrerats är operatören skyldig att stänga av kontantkortet.

Dags att inventera

Operatörerna kommer säkert att skicka sms om de nya reglerna till de aktuella och berörda kontantkorten. Här finns så klart ett stort mörkertal med de som har ett kontantkort i till exempel ett larm eller liknande som inte automatiskt skickar infon vidare till ett externt nummer.

Vi vet att många organisationer berörs av detta och liksom övergången till 4G från GSM och 3G råder vi er att inventera vilka eventuella kontantkort ni har ute som kan vara berörda. Och tänk på att om ni fysiskt behöver åka ut till en plats för att byta ut kontantkort, se till att ni på en gång byter ut äldre, icke framtidssäkra lösningar till modernare lösningar med minst 4G-stöd.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök