skip to Main Content

Tele2 och Telenor vred i förra veckan på startknappen för sitt 4G nät för mobilt bredband baserat på LTE. Det gemensamma nätbolaget Net4Mobility har byggt basstationsinfrastruktur i Stockholm, Göteborg, Malmö och Karlskrona. Telenor säger att användare kan förvänta sig hastigheter på 20 Mbit/s till 40 Mbit/s vid ”särskilt gynnsamma förhållanden, med potentiella hastighet på maximalt 80 Mbit/s”. 4G-nätet är byggt för mobil data och kommer bli den standard för mobilt bredband som gör internet till en mobil upplevelse genom att erbjuda hastigheter och svarstider som motsvarar vad många i dag har i sitt fasta bredband.

– Med hjälp av ett problem och en miljö som många kan känna igen sig i och under parollen ”trött på att vänta?” så vill vi lyfta fram vilka möjligheter vårt nya nät kommer att ge, säger Patrik Söder, Kommunikations- och varumärkesansvarig, Telenor Sverige.

Även Tele2 hakar på trenden med 4g

Tele2 uttalade ett mål att 99% av befolkningen skulle ha tillgång till 4G i slutet av 2012, och man offentliggjorde en utbyggnads plan för perioden januari-mars 2011 med lansering av 4G i: Gotland, Helsingborg, Jönköping, Knivsta, Lidingö, Linköping, Norrköping, Nyköping, Trelleborg, Uppsala och Vellinge. Utbyggnaden kommer att accelereras under senare delen av 2011, och cirka 200 platser skall ha 4G täckning i slutet av 2011. Telenors mål är att 4G-nätet kommer att utökas till över 100 platser nästa år.

Lanseringen är en milstolpe i utbyggnaden av Sveriges modernaste nät och innebär att övergången till mobilt bredband i en ny generations mobilteknik påbörjas på allvar menar Telenor i sitt pressmeddelande.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök