skip to Main Content

I höstas rapporterade vi om Volvon som kör själv, idag om traktorn som är tänkt att ta över bondens jobb och köra själv. Avancerade system lär behövas för att kunna köra maskinen utan förare. Än mer avancerade system lär behövas för att detektera om något fel uppstår på de anslutna redskapen, det lär krävas komplettering med en och annan sensor för att lösa den problematiken.

Traktorn kör själv
En obemannad traktor är ett av de långsammare fordonen vi kommit i kontakt med. Enligt NyTeknik arbetar ett danskt projekt, Quad-av (Ambient Awareness for Autonomous Agricultural Vehicles) med att utveckla självgående traktorer för bondens alla uppgifter. Systemet baseras sannolikt på GPS, för att få traktorn att köra själv med milimeterprecision överförs korrektionsvärden normalt med radiomodem eller direkt från satelliter så som i systemet StarFire.
Källa: Ny Teknik

En golf som kör vansinnigt snabbt styrd med radiomodem kan ni se mer av i nedanstående klipp

Maximalt beräkningsverktyg
Skall du göra exakta beräkningar för trådlösa system kan vi tipsa om det nyligen lanserade verktyget från Mentum. Kartan lär visa en oöverträffad precision eftersom den visar höjd även för vegetation och andra hinder som kan störa signalen.
Källa: Mentum

415 000 valde Telenor
Telenor rapporterar av det sista kvartalet 2011 och konstaterar att det totala antalet abonnenter med mobilt bredbandvid utgången av kvartalet uppgick till 415 000.
Källa: Telenor

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök