skip to Main Content
Ett logistikföretag, en byggarbetsplats eller en lagerlokal har ofta en port som säkrar och övervakar transportflödet som går in och ut. I dagens rika utbud av lösningar finns en rad olika varianter på hur man skall kunna öppna denna port automatiskt så hur skall man tänka?

En mekatronisk lösning

En automatisk portöppnare eller grindstyrning utgörs antingen av en automatisk arm som öppnar och stänger porten eller grinden eller så kan den utgöras av en mer robust motor kopplad till en skjutgrind som styrs av en motor med kugghjul. Genom ett automatikskåp, grindautomatiken, startas och stoppas grindens rörelse genom att en motor påverkas av reläsignaler. Signalerna kan dels utgöras av ändlägesgivare som stoppar grindens rörelse när den är öppen eller stängd och det finns också klämskydd som stoppar grindens rörelse. För att kunna fjärrstyra grindar och bommar behövs en signal från en enhet som endast aktiverar öppning baserat på att rätt person har behörighet.

Behörighetskontroll för portar

Olika typer av grindöppnare

En grind eller portautomatik måste kontrolleras på något sätt och då ofta genom olika typer av system som gör en åtkomstkontroll innan automatiken ger tillträde. Det finns många olika alternativ för att kontrollera behörighet:

– kodad fjärrkontroll
– passagesystem med knappsats
– styrning via app, sms eller samtal
– intercom med bemannad öppning
– igenkänning av nummerskyltar

Olika lösningar som fungerar på olika sätt men skall resultera i samma sak, grinden skall öppnas eller stängas när rätt person eller fordon närmar sig och vill ha åtkomst. Vi skall här fördjupa oss litet mer i vad vi kan erbjuda i form av kraftfulla fjärrkontroller och robusta sms och 4G-styrningar.

4G styrning med app

Med en 4G-styrning är det möjligt att styra en portautomatik eller grindautomatik över 4G-nätet. Det enda som behövs för att ge tillgång till området är en mobiltelefon som de allra flesta redan bär i fickan. Detta system går enkelt att skala upp och skala ned utan att kostnaden ökar. Med en 4g-styrning som ESIM320 kan automatiken kopplas upp mot 4G-nätet och behörighetskontrollen kan bestå av att användaren känner till automatikens telefonnummer och att användarens nummer har angetts som behörigt i enheten och då kan öppna via SMS eller telefonsamtal. En annan variant är att använda en iOS eller Android app för styrning där all kommunikation sker genom en säker uppkoppling. ESIM320 kan hantera 2000 användare (tänk dig kostnadsbesparingen för 2000 fjärrkontroller…) och kan ha upp till 5 administratörer. ESIM320 är certifierat enligt standarderna CE1383, Anatel, FCC och AUS.

Mer om 4G-styrning av portar

Här nedan hittar du ett exempel från verkligheten, till vänster är en film och till höger vårt kopplingsschema för grindautomatiken i fråga.

Inkoppling grindautomatik ESIM320

Fjärrstyrning med fjärrkontroll

Våra industriella fjärrstyrningar kan användas för att styra portar och grindar och genom att trycka in en knapp kan då grind eller port öppnas eller stängas. En fjärrkontroll med radioöverföring ger stora fördelar då den ger en stor rörelsefrihet samtidigt som området den kan användas på är begränsat vilket minskar risken för fel (ringa från fickan av misstag till exempel). Enheterna har en räckvidd på något hundratal meter, fördelen där är att den bara kan användas där man har full uppsikt över området. Å andra sidan har de så pass bra räckvidd att den kan användas från ett fordon i rörelse vilket ökar produktiviteten. Vår fjärrstyrning ORION är utformad för industriella applikationer eller krävande miljöer. Ett brett spektrum av sändare och mottagare ger en lösning som fungerar i både olika typer av applikationer och ger tillgång till en rad funktioner Enheterna sänder en kodad överföring på 433-434 MHz och det finns 18 möjliga frekvenser att tillgå vilket gör att parallella system kan användas.
Trådlöst portstyrning

Fjärrkontrollerna finns från två knappar och uppåt, genom att använda två reläutgångar på mottagaren för öppning kan till exempel en skjutgrind öppnas i två steg, genom att trycka in knapp 1 öppnas grinden bara litet grand för att släppa igenom en fotgängare, genom att öppna knapp 2 öppnas grinden mer för att släppa igenom ett fordon.

Många enklare garagedörrar och portar kan beställas med en enklare typ av fjärrkontroll och dessa passar ofta bra i många mindre installationer, garageporten hemma till exempel. Vi arbetar kanske främst med utrustningar som korrekt installerade garanterar funktion i många år, utrustningar som har en sådan behörighetskontroll att det inte finns någon risk för att grind eller bom öppnas vid fel tillfälle.

Mer om radiostyrning av portar

Bara den senaste tekniken

Vi är övertygade om att du vill ha maximal säkerhet vid åtkomst till känsliga områden, områden med stöldbegärligt gods oavsett om det är till företaget eller till den lokala båtklubben. Vi arbetar med lösningar som erbjuder både pålitlighet, kompatibilitet och hållbarhet, pålitliga lösningar som ger en driftskontinuitet, lösningar som fungerar dag ut och dag in oavsett väder.

 • OREV Fjärrstyrning Med IP65

  OREV fjärrstyrning med IP65

  OREV sändare är klassade enligt IP65 och avsedda för tuffa tag. De finns i fyra modeller med två respektive fyra knappar med start och stoppknapp som tillval. Olika utföranden ...
 • Out of Stock
  Eldes ESIM320 3G Styrning

  Eldes ESIM320 3G styrning

  Finns nu i 4G-version. Populär produkt för grindstyrning och portöppning. ESIM320 är en 3G/GSM-enhet som kan styra två reläer via SMS, via app eller samtal. 2 000 användare kan...
 • Out of Stock
  Fjärrstyrningspaket GSM V2

  Fjärrstyrningspaket GSM v2

  Komplett paket för styrning och övervakning via SMS eller app. Med ett relä, nätaggregat och backupbatteri, bara att koppla in. Kan kompletteras med flera reläer eller en kontaktor. Sex...
  2 998,00kr Ex.moms
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök