skip to Main Content

De senaste veckorna har vi sett ett ökat intresse för WISE-4000-serien från Advantech. Vi har testat WISE-4050 i olika användningsfall där enheten skickar data till IoT-plattformar som Thingsboard och AWS.

WiFi för IoT-sensorer?

Vill man verkligen använda WiFi för sensorer? Tja, varför inte? WiFi är strömkrävande, och därför inte riktigt lämpat för system som körs på batteri. Men å andra sidan finns det ibland redan WiFi i anläggningen, och ström behöver ju inte vara ett problem. I så fall kan WiFi passa utmärkt. För kortare avstånd är BLE-aktiverade sensorer en bra lösning, för långa avstånd kan LoRaWAN vara lämpligt, men för industriell automation, driftövervakning med mera är mobilnät vanligtvis en bättre lösning som erbjuder bättre tillgänglighet och ställer lägre krav på befintlig infrastruktur.

WISE-4000-serien löser industrins utmaningar

Låt oss titta på ett verkligt användningsfall. En ledande paneltillverkare stod inför en utmaning som är gemensam för många inom industrisektorn: hur man moderniserar sin fabrik för att öka effektiviteten och produktiviteten. Lösningen? Att implementera ett toppmodernt system för övervakning av produktionslinjen, ja det kan ju låta självklart, men hur går man tillväga?

Vägen till effektivitet:

Traditionellt förlitade sig fabriken på manuell hantering av produktionsutrustningen. Denna metod var visserligen beprövad, men ledde till förseningar i underhållet och brist på realtidsinformation om maskinernas status. Företaget insåg att det behövdes en ny strategi – en som utnyttjade kraften i IoT.

Fabrikens layout innebar en utmaning som vi har sett i många industriella sammanhang – ett trådbundet nätverk var opraktiskt. I produktionsmiljöer kan förutsättningarna snabbt ändras, man kan behöva flytta om i produktionslinjerna och då är kablar begränsande. De trådlösa nätverken är en lösning och WISE-4050-modulerna erbjöd en sömlös uppkoppling till wifi, som utan problem kunde integreras med fabrikens befintliga trådlösa nätverk. Detta eliminerade behovet av komplexa installationer, vilket sparade både tid och utrymme.

En ny era inom tillverkning:

Resultaten var imponerande. Ökad effektivitet, förbättrad utnyttjandegrad och en ny nivå av datadrivet beslutsfattande markerade en ny era för fabriken. Implementationen var inte bara framgångsrik, den var transformativ och visade hur stora maskiner utan uppkoppling sömlöst kunde anpassas att passa in i ett IoT-ekosystem. Advantechs WISE-4050 är inte bara en modul utan en väg till smartare och mer effektiv tillverkning.

IoT-integration

WISE-4050 är en av flera lösningar i WISE-4000 serien från Advantech. Den är kompatibel med både MODBUS, Scada-system och framstående IoT-plattformar som AWS och Thingsboard. Om du vill förändra din verksamhet, ja då kan de här lösningarna vara en bra start.

Är du redo att ta nästa steg i er digitaliseringsresa? Boka ett möte med någon av våra experter redan idag. Vill du veta mer om OTD140 kan detta vara ett bra förstasteg, eller så kan vi diskutera era utmaningar, utforska andra lösningar på era problem för ett personligt skräddarsytt förslag som passar era behov.

Boka tid här

WISE-4050 är en trådlös IoT-sensornod med uppkoppling mot 2,4 GHz WiFi. WISE-4050 har en inbyggd antenn och robust utförande. Data kan publiceras till molntjänster och olika IoT-plattformar. WISE-4050-modulen har 4 digitala ingångar och 4 digitala utgångar. WISE-4050 har loggfunktion med RTC tidsstämpel för max säkerhet.

Beställ här

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök