skip to Main Content

Just nu är PTS auktionen för att dela ut tillstånd att använda radiosändare i 800 MHz-bandet i full gång.Efterfrågan på trådlöst bredband har ökat kraftigt och därmed har behovet av fler frekvenser ökat. PTS auktionerar nu ut delar av 800 MHz-bandet som är attraktivt för till exempel trådlöst bredband eller mobiltelefoni. Tillstånden är teknik- och tjänsteneutrala, därför kan tillståndshavare välja vilken teknik och vilka tjänster som ska användas i bandet även om mycket talar för att det är någon form av 4G med bättre yttäckning som kommer att erbjudas.

800 MHz bra band för bredband

PTS arbetar för att regeringens bredbandsstrategi ska uppnås och genom 800 MHz-bandets goda utbredningsegenskaper anser man att det är ett lämpligt band för att nå målen. PTS ställer krav på täckning i ett av tillstånden och den operatör som tilldelas det tillståndet ska bygga ut nätet så att fasta bostäder och företag som saknar bredband idag erbjuds möjlighet till det.

Eftersom marksänd tv sänds i frekvenserna intill 800 MHz-bandet finns det risk för att mottagningen av tv påverkas när bandet börjar användas. Tillståndshavarna i måste åta sig att hantera och avhjälpa de problem med mottagning av TV som eventuellt uppstår till följd av nätets uppbyggnad.

Frekvensauktionen beräknas pågå i 2-10 arbetsdagar, men kan pågå längre.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök