skip to Main Content

lte-logo

Det säger sig nästan självt att ett 4G-abonnemang är en förutsättning för att få en 4G uppkoppling att fungera och att få en 4G-router, annan mobil enhet eller IoT-sensor att koppla upp sig via 4G. Detta visste du säkert, du visste säkert också att 4G är en så pass etablerad teknik att det finns en uppsjö operatörer att välja mellan. Vissa operatörer äger sitt nät tillsammans med en annan operatör, andra operatörer är virtuella operatörer som köper kapacitet av någon annan.

4G router med inbyggt SIM-kort

En 4G router med inbyggt simkort är den typen av 4G routrar som vi arbetar med och dessa har normalt sett en eller flera SIM-kortsplatser (4G router med dubbla sim) där du sätter in operatörens SIM-kort. En del äldre routrar är operatörslåsta och detta gör att även om du kan byta SIM-kort kan det hända att routern inte går att använda med den operatör du vill.

Om du söker en router som inte är operatörssponsrad utan vill kunna använda din 4G router med Telia, Tre, Telenor eller Tele2 beroende på dina behov eller täckningen på platsen, då skall du se till att din 4G router är olåst. En olåst 4G router fungerar med kontantkort eller abonnemang och alltid med valfri operatör. Alla routrar vi sålt någonsin är utan operatörslåsning.

Att välja rätt 4G-abonnemang?

Eftersom det finns så många operatörer är det två saker att ta hänsyn till, det första brukar vara att inte bara gå på priset, vänd på resonemanget och ställ följande frågor:

1. Var skall routern eller modemet användas, hur är täckningen med olika operatörer på platsen?
2. Vilken prestanda kan olika operatörer erbjuda på den aktuella platsen? Kan du till exempel testa med två operatörers kontantkort under en period så kan ju det ge dig vissa svar.
3. Först som nummer 3 kommer prisfrågan in, förutsatt att du håller med oss om ovanstående prioriteringsordning förstås.

4G-abonnemang för mobilt bredband och IoT

Operatörernas utbud ändrar sig konstant, att rekommendera ett visst abonnemang eller kontantkort för mobilt bredband är svårt. Vi rekommenderar att du utgår från punkt 1-3 ovan i första hand. IoT eller maskin till maskin-kommunikation via 4G eller andra mobilnät blir allt populärare. Det finns en rad maskiner i världen att koppla upp men dessa uppkopplingar kräver särskild tillgänglighet. En maskin måste vara online så mycket det bara går. Därför erbjuder många operatörer som IoT abonnemang eller telematikabonnemang med 4G. Samtliga operatörer har egna avdelningar eller bolag som erbjuder konkurrenskraftiga IoT-tjänster.

Du kan räkna med att ett instegs 4G-abonnemang för IoT kostar någon tia i månaden, därtill finns en uppsjö av olika abonnemang och bundlingar. Många efterfrågar fasta IP adresser, men det finns även möjlighet att använda dynamiska IP-adresser, som till exempel DynDNS eller ddns.

En bra start är våra kontantkort för IoT:

Läs mer om kontantkort

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök