skip to Main Content
Att kunna spåra olika tillgångar knutna till en viss plats kan vara viktigt. Det kan handla om verktyg som måste knytas till en viss arbetsplats, det kan handla om att ta reda på om det finns ont om kundvagnar i garaget på parkeringen och det kan handla om att hålla koll på parkerade släpvagnar på en parkeringsplats.

Lösning för löpande inventering

För att möjliggöra detta på ett enkelt sätt har vi satt samman en lösning av standardkomponenter ur vårt sortiment. I detta fall handlar det om att detektera närvaron av mobila objekt på en viss plats. Objekten kan röra sig mellan flera uthyrningsställen, så det handlar om att länka ihop ett visst objekt med en viss plats vid en viss tidpunkt.

lösning löpande inventering
Lösningen består av ett par komponenter:

FOX3 gateway/tracker
RFID-läsare
Aktiva RFID-taggar
Nätaggregat och kapsling

Vi valde att basera lösningen på en gateway/tracker från Lantronix, som kan skicka aktuell position från installationsplatsen till servern och tack vare GPS så har den även bra tidssynkronisering. FOX3 gatewayen är ansluten till en RFID-läsare och den läsaren kan identifiera de olika RFID-taggarna och skicka till FOX3. Varje mobilt objekt har en RFID-tagg som har samma formfaktor som våra BLE-taggar från ELA Innovation.

RFID?

RFID är en teknik som gör att digital data som är kodade i RFID-taggar skickas och läser genom radiovågor. I RFID fångas data från en tagg via en läsarenhet och överförs till en databas. Det är själv grundprincipen. RFID har kommunikation på 868 MHz-bandet i detta fall, räckvidden är upp till 100 meter.

RFID består av tre komponenter:

1. RFID-läsaren är hjärnan i RFID-systemet och den tar emot radiovågor med data från RFID-taggarna.

2. En RFID-antenn används för att ta emot radiovågorna från RFID-taggarna och skicka till RFID-läsaren. I vår läsare kan vi välja mellan en extern antenn på läsaren eller intern antenn, på så sätt kan vi begränsa och styra räckvidden. Utan någon typ av RFID-antenn kan läsaren inte skicka och ta emot signaler korrekt till RFID-taggarna av naturliga skäl.

3. RFID taggar eller transpondrar skickar information via RFID. I den enklaste formen används RFID-taggen för att sända taggens identitet. RFID-taggar har normalt inget batteri, de får istället energi från radiovågorna som genereras av RFID-läsaren, men detta gäller bara för passiva RFID-taggar. Den aktiva RFID-taggen har en strömkälla och har sändningsområde på upp till 100 m.
kontroll på dyra tillgångar

Mobilnätsansluten gateway

FOX3 är en tracker/gateway för fordon. Den modellen vi använde här har uppkoppling via mobilnäten och även Bluetoothstöd. Det är alltså fullt möjligt att senare implementera BLE-taggar istället för RFID-taggar. Gatewayen läser taggarna och skickar data till tillverkaren, Lantronix, server som har en plattform som heter D2sphere. Från denna plattform kan data sedan hämtas via API-er så den som har ett system för släpvagnsuthyrning kan visa data i sin plattform, den som jobbar med tillgång på kundvagnar i stormarknaden kan visa det på sin plattform, och så vidare.

  • Falcom Fox3

    Falcom Fox3

    Trackern säljs endast via partners. Vi kan förmedla kontakten men du skall ha en MoQ om minst 10 enheter. Robust fordonstracker med GNSS för alla typer av fordon. En...

Vill du bygga ditt eget system för uthyrning, för att spåra verktyg eller liknande, vi har som du förstår byggstenar och en del av kunskapen för att möjliggöra de idéer du har. Kontakta oss för mer information!

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök