skip to Main Content
Att hålla sin nätverksuppkoppling igång kan vara en utmaning, men ack så viktigt för varje organisation som är beroende av en fungerande uppkoppling mot omvärlden. Vår ambition är att erbjuda redskap för autonom uppkoppling, uppkoppling som bara fungerar, som kan starta om sig själv om problem uppstår. Och om den mot förmodan inte klarar av att komma igång, eller om det uppstår bestående problem, ja då skall användaren meddelas för att kunna vidta åtgärder.

Nätverksavbrotten kostar pengar

Som vi tidigare skrivit om, en avbruten nätverkskontakt kan vara extremt kostsamt. Beroende på vilken typ av organisation det handlar om varierar dessa kostnader. En studie av Gartner Gartner pekar på siffror runt 50 000 SEK/minut för ett avbrott, och vår egen analys av kostnader för elavbrott pekar på att inom industrin kan man förlora från 20 000 kr per minut vid utebliven anslutning.

dyr minutkostad vid tappad kontakt

Vi har också sett att i en ny studie av fast nätverksanslutning pekar allt på att nätverksanslutningar går ned i snitt två gånger per vecka och 10 minuter vid varje tillfälle. Så vad kan man göra åt detta?

Enkel watchdog lösning

I de 4G-routrar som vi säljer finns en watchdog, detta är en bas i de flesta proffs 4G-routrar. Du kan läsa mer om watchdogs i detta inlägg.

De allra flesta routrar har watchdogs, dessa kan användas för att
Starta om routern vid fel i mjukvara
Starta om routern en gång per dygn
Starta om routern om den tappar kontakten med omvärlden

Men även av proffsroutrar så finns det olika typer av hårdvara. Vi skall titta litet närmare på Encore Networks routrar som vi tycker har en mer avancerad uppsättning av funktioner än övrig hårdvara just nu.

automatisk omstart vid problem

Routern löser problem med automatik

Det allra enklaste är ju som du förstår en uppkoppling som sköter sig själv. Våra routrar från Encore Networks har stöd för en avancerad molntjänst, EnCloud, som gör det fullt möjligt att skapa en självläkande nätverksanslutning.

1. Växla SIM vid dålig signalstyrka

Encore Networks routrar kan genom inställningar direkt i routern byta SIM-kort vid ett signalstyrkevärde du själv definierar. Exempelvis kan den byta operatör genom att växla SIM-kort vid -98 dBm, om du tycker det är en bra nivå. Routern kan själv byta tillbaka när den primära operatören fått ordning på sitt nät, eller när du är tillbaka i område med täckning.

2. Maila vid avvikelse

anpassade automatiska mejlRoutrarna från Encore Networks har tillgång till marknadens bästa övervakningstjänst. Okej, det kan låta skrytigt, men vi har testat åtskilliga andra tjänster. En av styrkorna med denna tjänst, som kostar dig 30 kronor per månad, är att den mejlar direkt när vilken parameter som helst avviker från de gränser du tolererar. Säg att du vill ha ett mejl om signalstyrkan droppar under -98 dBm under mer än 10 minuter eller att du vill ha ett mail om den fasta WAN-anslutningen varit borta mer än 12 minuter. Molntjänsten klarar att med skräddarsydda mejl meddela detta.

I molntjänsten kan man kryssar i ”Custom E-mail” varpå man sen kan dra och släppa i stort sett varenda viktig driftsparameter och sedan utforma texten som man vill. Exempelvis så skickar nedanstående ett mail att en enhet med visst namn (device name) som driftas av en av våra partners (Tier2) har observerat en avvikelse. Sedan kan man dra in parametrar som aktuell signalstyrka med mera in i mejlet. Som om detta inte vore nog så kan man även koppla det till en automatisering av en åtgärd, se vidare nedan.
kamera startar om automatiskt

3. Självläkande nätverksuppkoppling

Om molntjänsten detekterar en avvikelse så kan den automatiskt utföra en åtgärd. Exempelvis om signalstyrkan går under en viss gräns så kan du slå av nätverksporten. Säg att du har en nätverkskamera och ett SCADA-system. Nätverkskameran övervakar ett område, den är viktig men inte systemkritisk. I en storm så faller signalstyrkan för närliggande basstation faller bort i ett strömavbrott. I samband med det faller signalstyrkan, och hastigheten. Genom att slå av ”LAN to Cell” hindrar du en nätverksport att skicka kamerans status via mobilnätet och routern kan använda uppkopplingen för det mer affärskritiska SCADA-systemet. På samma sätt kan du snabbt slå av och sen på PoE om en PoE-matad nätverkskamera slutar att skicka data. Genom en långtgående automatisering så kan du använda nätverket som vi anser att det skall användas, till en autonom nätverksanslutning som sköter sig själv och startar om vid behov.

exempel på actions

Om du har behov av en uppkoppling som fungerar av sig själv, om och om igen, då har du kommit rätt. Vi diskuterar gärna vidare runt dina behov.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök