skip to Main Content

Teltonika har länge varit en pionjär i utvecklingen av pålitliga och kraftfulla routrar för IoT och digitalisering. I denna bloggpost skall vi riktar fokus på tre nyckelmodeller: den beprövade RUT240, den något nyare RUT241, och den allra senaste RUT200, och göra en jämförelse.

RUT240 ersätts av RUT241

Vid en tidpunkt då den globala halvledarbristen skapade flaskhalsar i produktionskedjorna, demonstrerade Teltonika en extraordinär förmåga att anpassa sig. Genom att utveckla alternativa produkter, RUT241, med skiftande komponentuppsättningar lyckades de effektivt att hålla igång leveranserna. Men det där är historia. Nu har Teltonika tagit nästa steg och presenterat RUT200. Så vad skiljer de tre modellerna åt, låt oss först börja med att jämföra RUT240 med RUT241.

RUT241 vs RUT240 vs RUT200

RUT240 vs RUT241

RUT240 går inte att beställa längre, men om man jämför RUT241 och RUT240 så ser man att de har en likartad formfaktor. Som användargränssnitt erbjuder dessa två modeller tre typer av uppkoppling: cellulär, WiFi och Ethernet. Men det är insidan som skiljer sig åt. RUT241 har en mer kraftfull processor och dubbelt så mycket RAM-minne som RUT240, vilket gör den optimal för mer datakrävande applikationer.

RUT200

Detta är den nyaste modellen i serien och positionerar sig som en kostnadseffektiv variant av RUT241. Med bevarade grundläggande specifikationer men en förenklad LTE-modul, ger den ett prisvärt men ändå effektivt alternativ för de som inte behöver full funktionalitet av högre modeller. Vid första anblicken kan det verka som att RUT200 och RUT241 är identiska. Men det är vid en närmare inspektion som skillnaderna börjar visa sig, speciellt i LTE-modulen de stöder. RUT200 kommer med en Quectel EC200A-EU LTE-modul, medan RUT241 använder en Quectel EC25-EC LTE-modul. Det kan verka som små skillnader, men de kan vara avgörande beroende på dina unika behov och den tekniska miljön de ska fungera i.

Dessutom, när det kommer till certifieringar och godkännanden, finns det också små men betydelsefulla variationer mellan de två modellerna. Detta kan vara kritiskt för företag som måste följa strikta regelverk eller som planerar att distribuera dessa enheter över geografiska gränser.

Slutsatsen är att även om RUT200 och RUT241 på många sätt är identiska, ger dessa mindre, men inte oväsentliga, skillnader dig möjligheten att finkalibrera din IoT-lösning till perfektion och välja rätt lösning.

RUT240 vs RUT241 vs RUT200
Modell CPU (MHz) RAM (MB) LTE-Modul
RUT240 400 64 Quectel EC200A-EU
RUT241 580 128 Quectel EC25-EC
RUT200 580 128 Quectel EC200A-EU
Data kan ändras under produktens livscykel

Ditt nästa steg: välj med insikt

Beroende på dina unika behov, erbjuder dessa modeller olika fördelar. RUT240 är ett pålitligt och beprövat val för grundläggande uppkoppling, men den går inte längre att beställa. För de som söker de mest avancerade egenskaperna, står RUT241 som en idealisk kandidat. Och för de som söker effektivitet utan att spoila budgeten, är RUT200 det självklara valet.

Vi bjuder på de senaste nyheterna om trådlöst, tips om guider och litet nyheter om våra produkter. Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev!

  • Marknadsföringsmedgivande

    Induo AB kommer att använda den information du tillhandahåller via detta formulär för att komma i kontakt med dig och tillhandahålla uppdateringar och marknadsföring. Du kan ändra dig när som helst genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten till ett e-mail du mottar från oss, eller genom att skicka ett mail till [email protected]. Vi behandlar din information med respekt och i enlighet med vår sekretesspraxis. Genom att klicka nedan godkänner du att vi behandlar din information i enlighet med dessa villkor.

 

 

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök