skip to Main Content
Det globala utbrottet av coronaviruset (COVID-19) medförde nya utmaningar för privatpersoner och företag över hela världen. Det var sannolikt världens största och mest otestade jobba hemifrån- och studera hemifrån- experiment någonsin. Nu är det också något som vi kan säga för alltid ändrat vår syn på arbetsmarknaden.

Distansarbete via 4G/5G

jobba hemifrånFör många är detta en naturlig del av den ordinarie verksamheten som man redan har testat i mindre skala, för andra är det något helt nytt. Detta skulle inte vara möjligt att lösa tekniskt utan alla de framsteg som skett de senaste åren. Men även med den klart förbättrade infrastrukturen så måste man som företag vidta extra åtgärder för att se till att distansarbetande inte bara är anslutna till internet utan också använder att det sker på ett säkert sätt. Det är viktigt att förstå att enheter som används kan hota cybersäkerheten om de integreras med företagssystem som normalt skulle vara bakom skyddssystem som brandväggar.

Utmaningen

De flesta företag som normalt har sin arbetskraft på kontoret, använder olika åtgärder för att säkerställa att information och system förblir säkra och skyddade från olika cyberhot. Det mest effektiva sättet att göra det är att se till att arbetstagare inte har tillgång till företagets interna system och databaser när de är utanför kontoret. Naturligtvis kräver de flesta av de arbetsrelaterade uppgifterna att man har åtkomst till dessa system. De flesta nätverksproffs vet att rätt lösning här är att ställa in krypterade virtuella privata nätverk (VPN) som ger tillgång till säker dataförbindelse utanför företagets nätverk. Detta är emellertid bara en del av lösningen eftersom de flesta distansarbetare ansluter till internet med routrar som tillhandahålls av olika internetleverantörer. Dessa routrar kan normalt inte erbjuda installation av en krypterad förbindelse. En ytterligare osäkerhet är att i rådande tider när arbetsresurser är knappa, vad händer då om internetförbindelsen avbryts, om ingen just nu kan laga förbindelsen?

VPN i praktiken

För att lättast förstå hur du går till väga så måste du dela upp din uppkoppling i några huvuddelar. För det första kan många av våra 4G- och 5G-routrar minimera risken för driftsstopp på internet genom att ge en backupanslutning via mobilnäten, något som gör att om kabel, den fasta anslutningen alltså, går sönder så sker anslutningen via 4G/5G istället. Routrarna kan användas som fristående produkter eller som backup till en befintlig hemmarouter. De flesta av våra routrar har stöd för de VPN-tjänster som man kan behöva som OpenVPN, IPsec, Stunnel, GRE-tunnel med mera. Och vill du veta mer om VPN via 4G/5G routrar så rekommenderar vi detta inlägg. Detta gör denna lösning till ett idealiskt val när du behöver etablera krypterade VPN-tunnlar mellan interna företagssystem och distansarbetande. Tack vare att många av våra routrar har både fast ethernet anslutning i kombination med Wi-Fi så kan du ställa in routern för att ansluta till flera enheter i hemmet som bärbar dator, skrivare och mobiltelefon eller padda. På så sätt är all utrustning ansluten till Internet.
säker uppkoppling
De flesta av våra enheter har dessutom fjärrövervakningsprogram, som inte bara möjliggör fjärrövervakning och hantering av enheten utan också gör att man kan fjärrkonfigurera en rad parametrar, perfekt för den IT-avdelning som vill hjälpa sina kollegor på distans. Detta öppnar för IT-supporten att snabbt konfigurera ett stort antal enheter antingen innan de säkert skickas ut inom organisationen eller efter att de installerats. Flertalet av våra plattformar erbjuder en standardkonfiguration som med få knapptryckningar gör det enkelt att applicera samma grundinställningar i en hel organisation, routern hämtar dessa när den ansluter till internet första gången.

Professionella routrar är designade för industriella applikationer och erbjuder flera nätverksprotokoll och säkerhetsfunktioner som uppfyller kraven i komplexa företagsnätverk. Vi har routrar som är certifierade för betalningssystem, vi har så att säga kvitto på att de är säkra.

Våra routrar utgör ett sortiment från olika tillverkare. Du utgör de mest framgångsrika professionella 4G- och 5G-routrarna på världsmarknaden. Routrarna är små, kostnadseffektiva, pålitliga och mycket funktionella. De har testats i de mest komplexa industriella IoT-lösningarna och uppdragskritiska infrastrukturerna. I kombination med avancerade funktioner är de perfekt anpassade för fjärrkontorsanslutning och andra liknande applikationer där stabilitet och driftsäkerhet räknas.

 • 4G-routerpaket Medium

  4G-routerpaket medium

  Vårt mediumpaket är avsett för dig som har ett behov av att koppla upp ett normalt nätverk via mobilnäten med acceptabel hastighet och stabila prestanda. Det baseras på den...
  3 295,00kr3 628,00kr Ex.moms
 • 4G-routerpaket Grande

  4G-routerpaket grande

  Vårt grandepaket är avsett för dig som har ett behov av att koppla upp ett litet större nätverk eller andra krävande system via mobilnäten med bra hastighet och stabila...
  4 998,00kr5 280,00kr Ex.moms
 • 5G-routerpaket

  5G-routerpaket

  Vårt 5G-router startpaket är avsett för dig som har ett behov av att koppla upp dig mot 5G och stabil täckning. Kanske har du ett litet större nätverk, önskan...
  8 999,00kr Ex.moms

E-bok om routrarVill du ha snabbare och mer tillförlitlig uppkoppling via mobilnäten? Då är en 4G eller 5G router kanske lösningen för dig! Ladda ned vår kostnadsfria e-bok och lär dig allt du behöver veta om routrar för mobilnäten, inklusive hur de fungerar, deras fördelar och nackdelar, och hur du väljer den bästa routern för dina behov. Ladda ner vår e-bok idag och ta steget mot en snabbare, smidigare och mer pålitlig uppkoppling! Vi har därför satt ihop en 35-sidors e-bok om routrar. Du kan ladda ned den genom att ange mailadress och namn nedan, du får därefter ut ett mail med information om hur du laddar ned guiden.Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök