skip to Main Content
I vår omvärld är det svajigare på elnätssidan än någonsin tidigare. Vi lever under förutsättningen att elnätet plötsligt kan stängas av för att vi inte har kapacitet nog att försörja mindre kritiska verksamheter. Följden av detta kan bli att nätverk plötsligt tappar förbindelsen. För vissa tillämpningar är det extra viktigt att det finns ström om elnätet går ned, det är kanske i just det läget som man verkligen vill och behöver ha routern igång hela tiden för att stänga ned processer i samband med avbrottet eller för att routern helt enkelt är en backup till en fast uppkoppling. Men eftersom frågan blir allt mer aktuell, så är det fler och fler som ser behovet.

Nätverksbackuper för alla

Alla som bedriver någon verksamhet som är ansluten online förstår nog vad det betyder. Onlinemötet avbryts, ordersystemet som är online går inte att nå, mejlen slutar fungera och jobbar man med någon form av system som hämtar eller skickar dat till en server så är det locket på. Så hur kan man skydda sig mot detta, eller i allafall gå från kraschlandning till bukplask? Jo det behöver inte vara krångligare än att installera en enkel batteribackup eller mini-UPS för din nätverkslösning, vi har dessutom två lösningar direkt på hyllan för detta.

Kompakt UPS med inbyggt batteri

Denna kompakta UPS och kombinerade batteribackup är enkel att montera och passar både nätverkslösningar och andra typer av produkter. Den ser ut som ett vanligt nätaggregat, och det är det, men den har även inbyggt batteri på 2,6 Ah och en batteriladdare. Man sätter den i väggen, väntar några timmar och sen är den full-laddad. Vi har tre modeller:

1. Rund kontakt

En av dessa passar rakt av i routrar med en så kallad barrel-connector (en rund nätaggregatsplugg).

2. Öppen ände

Den andra av dessa fungerar att strömförsörja larm eller routrar då den har en ände kontakterad med plus och minus (kallas öppen ände på fackspråk). Den har ändhylsor på kablarna och därmed passar den även andra produkter som switchar, modem mm, där man antingen kan ansluta direkt på plinten om enheten har en sådan eller så får man helt enkelt skarva ihop befintligt kablage med det från UPS-en med en skarvplint.

3. Molex-kontakt

Den tredje passar rakt in i en Teltonika router eller annan utrustning med Molex-anslutning. Vi räknar med att den här typen av backup kan klara upp till ett dygn för ett larm som inte drar så mycket ström, och litet kortare för en router beroende på vilken modell du har.

 • Batteribackup Och UPS

  Batteribackup och UPS

  En kompakt UPS, ett nätaggregat med inbyggd laddare och inbyggt batteri. Fungerar som ordinarie strömförsörjning och tar vid som batteribackup om strömmen går. 12VDC/12W (max 25W) utgång Standard DC-anslutning...
  499,00kr Ex.moms
 • Batteribackup Molex-kontakt

  Batteribackup Molex-kontakt

  En kompakt UPS, ett nätaggregat med inbyggd laddare och inbyggt batteri. Fungerar som ordinarie strömförsörjning och tar vid som batteribackup om strömmen går. Passar bland annat routrar från Teltonika....
  499,00kr Ex.moms
 • Batteribackup Kontakterad +/-

  Batteribackup kontakterad +/-

  En kompakt UPS, ett nätaggregat med inbyggd laddare och inbyggt batteri. Fungerar som ordinarie strömförsörjning och tar vid som batteribackup om strömmen går. Kontakterad med ändhylsor som är märkta...
  499,00kr Ex.moms

Mini-UPS för routrar

Teltonikas BAT120 är ett tillbehör för Teltonikas routrar för avbrottsfri strömförsörjning! BAT120 säkerställer en stadig strömförsörjning till kompatibla produkter, vilket säkerställer kontinuerlig uppkoppling för din IoT-lösning. Om ett oväntat elavbrott inträffar kan BAT120 driva anslutna enheter från Teltonika Networks i upp till sex timmar, vilket förhindrar avbrott i anslutningen och ger tillräckligt med tid för att återställa det primära elnätet. Detta möjliggörs av två 18650 Li-Ion-celler. Du kan också ställa in kompatibla enheter så att de skickar ett sms eller en e-postvarning när avbrottet inträffar, så att du kan få koll på felet och åtgärda det så snabbt som möjligt.

BAT120 kan vara en oersättlig tillgång i scenarier som kräver konstant uppkoppling. BAT120 fungerar som en strömkälla för Teltonika Networks hårdvara, vilket gör att du kan ta emot anpassade varningar och bevaka fel i elnätet eller avhjälpa störningar.

 • Teltonika BAT120 UPS

  Teltonika BAT120 UPS

  BAT120 är en robust och kompakt UPS och strömförsörjningsenheten från Teltonika avsedd att strömmata en switch eller router även om strömmen går. Detta är en kompakt och robust enhet...
  1 195,00kr Ex.moms

Ett tips för ökad redundans

Ett litet bonustips. En applikation där detta efterfrågas mycket är för backup i kassasystem i butik, där en router även står som backup till en fast uppkoppling (som vanligtvis kopplar ned sig vid störningar i elnätet) och tar över dataanslutningen om den fasta routern kopplar ned.vrrp

 

Denna kombination med routrar som backuplösning används av exempelvis Burger King i USA och Oxxo (som motsvarar ungefär Seven Eleven) i Mexico. Att ha en UPS som är ansluten till routern är en extra säkerhet som gör att routern inte fallerar om strömmen går. Vill du veta mer om hur du bygger säker och redundant uppkoppling, så hör av dig till oss.

Vi bjuder på de senaste nyheterna om trådlöst, tips om guider och litet nyheter om våra produkter. Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev!

 • Marknadsföringsmedgivande

  Induo AB kommer att använda den information du tillhandahåller via detta formulär för att komma i kontakt med dig och tillhandahålla uppdateringar och marknadsföring. Du kan ändra dig när som helst genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten till ett e-mail du mottar från oss, eller genom att skicka ett mail till [email protected]. Vi behandlar din information med respekt och i enlighet med vår sekretesspraxis. Genom att klicka nedan godkänner du att vi behandlar din information i enlighet med dessa villkor.
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök