skip to Main Content

Induos marknadsansvarige Ulf Seijmer slår ett slag för miljön och den egna plåboken och installerar en enkel reglering av uppvärmningen av sitt fritidshus. Hur han tänkt lösa det beskriver vi här, hur snabbt det återbetalar sig? -Det rapporterar vi om senare.

”Under jul- och nyårshelgen, mellan glöggdoft, klapprim och julefrid, är det tänk att jag skall implementera ett enkelt styrsystem för att se vad jag kan spara i uppvärmningskostnad av mitt fritidshus. Med TWCT20, en intelligent fjärrstyrare för GPRS, kan jag styra enkla funktioner helt automatiskt och samtidigt påverka dem utifrån när jag så vill.

Underhållsvärme via GPRS och SMS

Grundprincipen är att värmen inomhus skall vara 5-7 grader när huset står tomt och när jag åker dit skall jag mötas av ett varmt hus. Tanken är att TWCT20 slår på värmen vid de tillfällen jag normalt anländer, vill jag åka tidigare skickar jag bara ett SMS för att slå på värmen. Ett par timmar innan värmen slås på aktiveras varmvattensberedaren, också det styrt via TWCT20. Blir det strömavbrott så får jag ett SMS om det, när strömmen är åter lika så. Tack vare att enheten alltid uppdaterar sin tid från en central tidsserver så går tiduren rätt oavsett om jag haft kortare eller längre strömavbrott. Sommar eller vintertid är inte heller något jag behöver oroa mig för.

Undvik frysning

Eftersom jag har ett gammalt hus finns tendenser till att vattnet fryser om det är för kallt ute. Därför kommer jag att sätta en utomhustermostat som aktiverar inomhusvärmen om utomhustemperaturen varit kallare än noll grader i mer än fem timmar. På så sätt hoppas jag kunna förhindra förfrysning av vattnet.

Mitt mål är att klara ovanstående logik för under 5 000 kr inklusive moms, där TWCT20 står för knappt hälften. En bra utomhustermostat kostar mellan 1 200 och 1 500 så utöver det återstår en tusenlapp för reläer, säkringar och kontaktorer.

Upp till bevis, jag hoppas på att få installationen klar och utvärdera under våren, vi får se hur mycket jag kan minska värmekostnaderna och hur snabbt jag kan tjäna in kostnaderna!”

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök