skip to Main Content

Bygg en kapsling del 1

Att kunna montera en router, modem eller switch väderskyddat är något vi får återkommande frågor om och även om vi inte har färdiga kapslingar i mindre volymer (men vi kan bygga i större volymer) så har vi rätt komponenter för att sätta samman en kapsling och vi har massor av kunder som gjort det själva utan problem. I den här guiden skall vi steg för steg sätta ihop en kapsling som rymmer exempelvis en router, ett nätaggregat, en switch och ytterligare hårdvara som PLC eller liknande.

Så här bygger du ihop kapslingen

De här är de komponenter som ingår i vår beskrivning, vi utgår från standardkomponenter i vårt sortiment som du kan beställa direkt på webben.

 • Blindpackning

  Blindpackning

  Blindpackning i röd polyamid för våra flerhålspackningar, passar med våra kabelförskruvningar M25. IP66 Passar flerhålspackning OBS! pris per styck
  14,00kr Ex.moms
 • Kontramutter M25

  Kontramutter M25

  Kontramutter med M25-gänga med räfflad utsida för bättre grepp. För M25 kabelgenomföringar.
  15,00kr Ex.moms
 • DIN-skena Till Apparatskåp

  DIN-skena till apparatskåp

  DIN-skena i robust metall för installation av routar, modem, nätaggregat, säkringar, reläer och så vidare i apparatskåp eller kapslingar. Galvad plåt Tre olika bredder
  21,55kr41,00kr Ex.moms
 • Kabelgenomföring M25

  Kabelgenomföring M25

  Glasfiberförstärkt kabelgenomföring med dragavlastning. Uppfyller IP68, med M25-gänga.
  33,00kr Ex.moms
 • Flerhålspackning M25

  Flerhålspackning M25

  Flerhålspackning för genomföring av fyra stycken 4-6 mm kablar, passar kabelförskruvning M25. För 1-4 kablar Passar direkt i kabelförskruvning M25 OBS! Blindpackning ingår inte utan beställs separat.
  64,00kr Ex.moms
 • IP65 Apparatskåp/kapsling

  IP65 apparatskåp/kapsling

  IP65 klassat apparatskåp som är låsbart och har en montageplåt i botten. Prisvärt, rymligt skåp för allt från GSM larm till 4G router. Låsbart Med montageplåt Vattentätt och diskret ...
  390,00kr698,00kr Ex.moms
1. Ta ut montageplåten som ligger löst i skåpet.
Montera montageplåt
2. Placera ut DIN-skenorna på montageplåten och borra två hål på 3 mm för att fästa DIN-skenorna med de medföljande plåtskruvarna. Skruva därefter fast DIN-skenorna.
montera DIN-skena
3. Gör därefter hål i botten på kapslingen för kabelgenomföringen beroende på var på skåpet du vill dra ut kabeln. Du behöver ta upp ett 25 mm hål och därför rekommenderar vi att du gör hål med en hålsåg med rätt diameter.
Borra ett hål
4. Nästa steg att montera montageplåten. Sätt i montageplåten i kapslingen och skruva fast den med de medföljande fyra skruvarna.
Montera i plåten
5. Sätt fast kabelförskruvningen i botten på kapslingen och skruva av den yttre muttern på kabelförskruvningen och lirka ut gummitätningen med en skruvmejsel. Därefter drar du igenom de kablar som skall dras igenom kabelförskruvningen.
Montera kontramutter
6. Nu är det dags att montera flerhålspackningen. Om du har förkontakterade kablar som inte passar att dra igenom flerhålspackningen så går det ändå att lösa. För att få en tät anslutning så tar du och skär ett försiktigt jack i ytterkanten på flerhålspackningen, på så sätt kan du föra in kabeln från sidan men när förskruvningen dras åt kommer den ändå att täta runt kabeln.
Skär jack i packningen
7. Plugga de hål du inte skall använda med de speciella blindpackningarna, dra sen åt förskruvningen som nu är tät enligt IP66.
Pluggad packning

Kapsling med produkter

Kapslingen kan nu fyllas med nätaggregat, router eller vad du vill montera. Tack vare medföljande väggfästen går den att montera på väggen och skulle du vilja låsa in allt så finns ett lås med nyckel som tillval.

Vill du hellre se hur vi bygger kapslingen i videoformat, titta på klippet nedan.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök