skip to Main Content
Energy Star har fastslagit att en temperaturjustering i ett datacenter med bara en grad kan minska energikostnaderna med 4 till 5 procent. Som exempel kan nämnas National Information Technology Center i USA som installerade kylning och sänkte energikostnaderna med 21 procent. Army Corps of Engineers Research and Development uppdaterade sitt kylsystem och höjde temperaturen på vattnet som används för att kyla hårdvaran och minskade energikostnaderna med 36 procent. Även TechWorld har skrivit en artikel i ämnet, slutsatsen är att rätt temperatur sparar kostnader.
Energy Star är en organisation som jobbar för att informera och upplysa om energieffektiva lösningar i produkter bland annat.

Rätt temperatur med smarta sensorer

Smart IoT-teknik för temperaturövervakning i datacenter

Att anpassa temperaturen är bara meningsfullt om införandet leder till minskade kostnader, risken är naturligtvis att det kan leda till överhettad utrustning och fel på utrustningen. Implementationen måste därför användas i kombination med ett system av givare som kan mäta omgivande temperaturer i datacentret och hjälpa styrsystemet att hantera kylningen så effektivt som möjligt. Det handlar om att kunna mäta och förutse kraftbehov och behov av kylning för varje enskilt rackskåp allt för att kunna garantera maximala prestanda och besparing. Det handlar också om att över tid optimera användningen av anläggningen och ständigt anpassa och justera.

Smarta sensorer för temperaturövervakning ger många utmaningar

IoT modul inomhusbrukInstallation av sensorer i datacenter medför några utmaningar. Att installera ett trådbundet sensornätverk ger höga installationskostnader eftersom det är arbets- och materialintensivt. Detta är något som inte drabbar trådlösa sensorer, men de har å andra sidan en utmaning i de svåra RF-miljöer ett datacenter erbjuder med massor av metall, många processer igång, reflekterande ytor och mycket betong. Men det finns trådlösa lösningar som fungerar, smarta Internet of Things-lösningar med batteridrivna, trådlösa, IEEE 802.15.4e sensornätverk som tack vare trådlös kommunikation med extremt låg effekt inte ökar energikostnaderna märkbart och dessutom inte bidrar till en ökning av omgivande temperatur. Och genom att de är trådlösa och kan vara batteridrivna är de lätta att installera.
Smarta sensorer avläser i realtid

Trådlösa sensorer med hög säkerhet

Sensornätverk baserade på den trådlösa standarden IEEE 802.15.4e fungerar optimalt även i miljöer som datacenter. Varje nod kan ta flera vägar fram till slutdestinationen och de kan dessutom använda sig av kanalhoppning för att undvika kollisioner i luften. Vilken nod som helst på det trådlösa nätverket kan ta emot data från någon annan nod som finns inom räckvidd och överföra data till någon annan nätverksnod som finns i närheten. Noder kan hitta flera vägar till den gateway som är vägen mot styrsystemet. Om en väg till nätverksgatewayen misslyckas, kommer nätverksnoderna helt enkelt att omdirigera trafiken genom en annan gateway.

Om en RF-kanal inte fungerar, använder noderna en annan kanal, helt automatiskt. Data kan överföras över långa avstånd genom hoppa från enhet till enhet via mellanliggande enheter och varje nod kan kommunicera med nätverksgatewayen, antingen direkt eller via andra nätverksnoder. Denna teknik ger nätverket 99,999% upptid och gör den mycket skalbar.

Temperaturreglering i serverhall

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök