skip to Main Content

SMS 20 årDet var 20 år sedan världens första SMS-meddelande skickades. Den tredje december 1992 skickades det historiska meddelandet som innehöll två ord: ”Merry Christmas”. Induo har satt samman en jubileumshemsida för att uppmärksamma detta historiska ögonblick som innebar att ny teknik såg dagens ljus, teknik som en stor del av världens befolkning använder dagligen.

Världens första julhälsning via GSM-nätet

När världen första SMS skickades sändes det med hjälp av en PC till en Orbitel 901 mobiltelefon. Neil Papworth från Sema Group skickade ett SMS med texten ”Merry Christmas” över Vodafones engelska GSM-nät 3:e december 1992 till mottagaren Richard Jarvis på Vodafone.

SMS meddelanden når oss i många olika skepnader, glada SMS, arga SMS, roliga SMS och tråkiga SMS för att nämna fyra av de tusentals sinnesstämningar som vi dagligen får ta del av i meddelandeformat på omkring 140 tecken. En mer praktisk approach har Induos kunder som mestadels använder SMS för kommunikation med maskiner och där är meddelandena användbara för såväl styrning som övervakning på distans.

Idag var det 20 år sedan världens första SMS-meddelande skickades. Den tredje december 1992 skickades det historiska meddelandet som innehöll två ord: ”Merry Christmas”. Induo har satt samman en jubileumshemsida för att uppmärksamma detta historiska ögonblick som innebar att ny teknik såg dagens ljus, teknik som en stor del av världens befolkning använder dagligen. På hemsidan www.sms20years.com samlas fakta och historia om SMS, dessutom har Induo tagit fram en infografik för att uppmärksamma SMS-meddelandets 20-årsjubileum.
SMS 20 år

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om våra:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök