skip to Main Content

Radiomodemet styr Audin rätt i 220 km/h. Här om dagen visade Audi upp en specialbyggd Audi RS7 på 560 hästkrafter, en bil som säkert är underhållande att köra på banor som Hockenheim om man är lagd så. Men i det här fallet satt det ingen bakom ratten, Audin styrdes med hjälp av avancerad teknik runt banan i 220 km/h. I filmen som publicerades av Audi kan man se mer om tekniken bakom det avancerade styrsystemet, och minsann, är det inte ett radiomodem från SATEL som sitter i bilens baklucka (se vidare i klippet nedan).

https://www.youtube.com/watch?v=DeWriarFlsU&feature=youtu.be&t=4m55s

Precisionsstyrning via GPS

För att kunna styra så pass exakt behöver bilen styras med hjälp av GPS, och här räcker inte den signal som man tar emot från satelliterna, nej här behövs millimeterprecision. För att uppnå denna exakthet behöver GPS-signalen ett korrektionsvärde för att GPS-en skall kunna påverka styrning så pass exakt. Detta kallas RTK, någonstans längs banan ställs en referensstation upp, en station som är placerad på en exakt inmätt plats. Från denna referensstation skickas en GPS-korrektionssignal över radiolänken och bilen kan styra dit den skall.

Radiomodem underlättar

Radiomodem är väl lämpade för denna typ av applikationer, de ger en bra räckvidd även där inte fri sikt förekommer och de ger en avsevärt lägre latens än till wifi eller 3G. Radiomodem adderar endast en tidsfördröjning på något 10-tal millisekunder till datapaketen, som jämförelse har wifi en fördröjning som kan vara 300-400 ms. Radiomodem är å ena sidan inte lika snabba som wifi men i gengäld är de väldigt exakta, de har mycket korta svarstider och tidsfördröjningen är alltid konstant.

Genom åren har vi sett andra exempel på liknande användning av radiomodem i fordon, till på Volvos och Volkswagens testbana.

Radiomodem på hockenheim

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök