skip to Main Content
Fri sikt och korta avstånd är idealiskt när man bygger trådlösa nät, men vad gör man om förhållandena är de omvända, det vill säga det är långa avstånd som skall överbryggas och det kanske inte är fri sikt mellan alla stationer? Går det över huvud taget att bygga trådlösa nät under sådana förhållanden?

SmartRadioNet har ett radionätverk som täcker in stora landsområden via fem oberoende kommunikationsnät. I dessa nät finns det i vissa fall ingen fri sikt mellan stationerna och trots detta nås avstånd upp till 51 kilometer. Den största höjdskillnaden för en av länkstråken är 1400 meter och där nås ett avstånd på 141 km. Imponerande siffror minst sagt, men hur kan man skapa ett liknande nät?

Långa avstånd och stora höjdskillnader

Små modem täcker stora avstånd

Radioroutern SATEL-XPRSSmartRadioNets radionätverk täcker alpina regioner och kuperade delar av bayern och med hjälp av fem basstationer täcks de södra och centrala delarna av Bayern in. Radionätet använder SATEL XPRS Solution (IP-radiorouters med 150 kHz kanalbandbredd och 4FSK modulering) och anslutningen är minst sagt utmärkt även över det långa avståndet 141 kilometer. Valet av FSK-modulation hjälper till att uppnå den nödvändiga anslutningen över de långa avstånden.

Watzmann

SmartRadioNets centrala radionav är beläget i alpin miljö vid berget Watzmann i bayerska Alperna. Radionätets täckning är utmärkt och täcker Södra och centrala Bayern samt delar av Österrike. Avståndet mellan stationerna är 141 kilometer. Anslutningen är felfri och påverkas inte av väderförhållandena -en stor prestation!

Radiolänken når 141 km avstånd vid Watzmann

Radioanslutningen mellan berget Watzmann (1 900 meter över havet) och SmartRadioNets centrala radiotorn i Rottenburg (500 meter över havet) används till en rad olika saker

Anslutning till fjärrskrivbord
VNC-anslutning
Fjärrunderhåll av all maskinvara på stationer
Direkt streaming av tal mellan stationer
Webkamera med live videostreaming

Lauterbach

Radiolänk över 51 km avstånd utan fri sikt

Radioanslutningen mellan stationen i Lauterbach (540 meter över havet) och SmartRadioNets centrala basstation i Rottenburg (500 meter över havet) når över 50 kilometer avstånd, och det finns inte fri sikt mellan stationerna.

Vattentornsnivåer
Gassensorer
Anslutning till fjärrskrivbord
VNC-anslutning
Fjärrunderhåll av all maskinvara på stationerna
Direkt streaming av tal mellan stationer
Tanksystem med överföring av kritiska driftsdata

Flygplatsanslutning

16 km avstånd för radiolänk vid Lauterbach till flygplats
En annan radiolänk finns mellan tankstationen för flygplan på en flygplats (460 meter över havet) och stationen i Lauterbach (540 meter över havet). Avståndet mellan stationerna är 16 kilometer utan fri sikt mellan stationerna.

Flödes- och läckagedetektering vid tankning av flygplan
Gassensorer
Direkt streaming av tal mellan stationer
Anslutning till fjärrskrivbord
VNC-anslutning
Fjärrunderhåll av all maskinvara på stationerna

Siegenburg

Radiolänk för 14 km avstånd vid Siegenburg
Radioanslutningen mellan SmartRadioNets tekniska laboratorium i Siegenburg (som ligger 400 meter över havet) och basstationen i Rottenburg (500 meter över havet) har 100 meters höjdskillnad och når dessutom ett avstånd om 14 kilometer utan fri sikt.

Gassensorer
Direkt streaming av tal mellan stationer
Anslutning till fjärrskrivbord
VNC-anslutning
Fjärrunderhåll av all maskinvara på stationerna

Robust och pålitlig radiolänk

Stabila radiorouters SATEL XPRSSystemet baseras på SATELs IP-radio, den Tekniska direktören för anläggningarna Gerd Widmann från SmartRadioNet berömmer radioanslutningen för att vara jämn, robust och helt tillförlitlig. Vill du ha hjälp med en liknande lösning? Kontakta oss idag!
MER OM RADIOROUTERN SATEL XPRS

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök