skip to Main Content

Nu verkar LTE Advanced, den uppföljare till LTE, som kommer att ge högre hastigheter vara på gång. Standarden är redan fastslagen och ger tio gånger högre teoretisk hastighet än LTE-näten som finns i Sverige idag. I teorin innebär det att data kan överföras med en gigabit per sekund.

Telenors presschef säger till Computer Sweden att de tester som operatören genomfört har gett hastigheter om 290 Mbit/s och fler tester kommer utföras under våren.

En Nationell övning för ökad informationssäkerhet genomförs 28-29 november. Övningen kallad NISÖ 2012 och fokuserar på samhällets förmåga att hantera IT-relaterade kriser. NISÖ 2012 är den största cyberövningen som genomförts hittills i Sverige enligt MSB. I upptakten till denna övning menar forskare vid Virginia Tech att 4G nät kan vara lätta att störa ut. Med ett batteri och utrustning för några tusenlappar kan man bygga en störsändare som släcker 4G-kommunikationen inom ett område. Så skall man vara orolig över att använda 4G då? Nej i dagsläget har ju all 4G hårdvara (i alla fall den vi på Induo levererar) fallback till 3G och GSM, denna teknik går inte att störa ut på samma sätt. Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap gör samma tolkning och menar att detta inte är något stort hot.

Data upp, sms ned och 4G flyger

Mobilsurf fortsätter öka, första halvåret 2012 ökade antalet abonnemang med mobilt breband med 82% jämfört med första halvåret 2011 enligt PTS. Sammanlagt har antalet bredbandsabonnemang, fasta som mobila, ökat med 2,1 miljoner på ett år. Som tidigare ökar de mobila bredbandsabonnemangen snabbast. Smsandet sjunker dock, antalet sms har minskat med 11 procent.

I USA har en nyligen släppt rapport från analytikern Chetan Sharma visat att användningen av sms i USA har minskat med ett par procent under årets andra kvartal och tillskriver iMessage minskningen av sms. Apples produkter använder dataöverföring mellan två iOS-enheter för att skicka meddelanden istället för sms, en teknik som sprids till andra plattformar. Även sociala medier kan förklara nedgången menar analysen.
Data upp, sms ned och 4G flyger

4G räddar premiärvisning (en av våra egna nyheter)

När Tele2 Arena nyligen skulle premiärvisas för fotbollssupporters kunde de inbjudna med hjälp av en för ändamålet framtagen augumented reality-app se hur arenan kan komma att se ut när den är färdigbyggd. Supportrarna, som var specialinbjudna till evenemanget, skulle direkt i sin smart phone kunna se bilderna från en virtuell fotbollsmatch blandas med realtidsbilder tillhandahållna av telefonens kamera från den byggarbetsplats Tele2 Arena för stunden är. Utmaningen var bland annat att se till att internetuppkopplingen fungerade för den stora mängden människor som skulle delta. För att möjliggöra en så bra upplevelse som möjligt konstaterades att 3G-nätet på plats sannolikt inte skulle klara av överföringsbehovet, kombinerat med att täckningen på platsen inte är den bästa under bygget. Istället hittades en lösning i 4G-routern LR77v2 LTE-router från Conel.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök