skip to Main Content

Ny mark för snabbare kommunikation

Nu har forskare vid KTH och Göteborgs Universitet lyckats generera rekordhöga frekvenser för datakommunikation. Nyckeln till att övervinna en hastighetsbarriär heter spinntroniska oscillatorer, kanske inte det mest frekvent använda ordet i den svenska vokabulären, än.

Spinntroniska oscillatorer anses kunna revolutionera hastigheten och prestandan i mobiltelefoner, trådlösa nätverk och radarteknik. Med de spinntroniska oscillatorerna har man genererat frekvenser på över 46 GHz, och man är övertygade om att man kan generera frekvenser på över 65 GHz. Det här är ju helt nya, outnyttjade frekvensband som kan användas för bredbandig trådlös överföring. Det tar med stor sannolikhet ett tag innan kommersiella produkter lanseras på marknaden, men det lär gå undan när tekniken implementeras i nya produkter.

2 och 3 erbjuder 14.4

Snabbare 3GNu aviserar både Tele2 och Tre att de börjat leverera 14.4 Mbit/s i sina nät med start i början av april. I Tele2-fallet är det städer med över 50 000 invånare som erbjuds högre hastighet, i Tres fall är det Stockholm, Göteborg och Malmö som kan räkna med högre hastigheter. Vilka kostnader och eventuella begränsningar som kommer att gälla för de kommande abonnemangen är ännu inte tillkännagivet. Rykten på marknaden gör gällande att Telia snart släpper trådlöst bredband med samma hastighet. Hastigheten 14.4 Mbit/s är en hastighet som är beroende på utbyggnad och ledig kapacitet i nätet. För en användare som hämtar och skickar information är den reella hastigheten lägre.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök