skip to Main Content

Laga det ultimata trådlösa målet

Så här inför sommaren kan vi inte låta bli att ryckas med i sommarkänslan och dela med oss av några recept. De har en viss anknytning till vår bransch men du kan så klart även göra traditionella versioner av dem. Vi bjuder på recept på en SIM-burgare med tillbehör som Blue(tooth)cheesedressing eller wifilök.

Det här är vår take på hamburgare. Denna version är naturligtvis SIM-kortsformad för att passa i vår blogg om kommunikation.

SIM-burgareNär du lagar hamburgare så är det inte vad du stoppar i dem som avgör hur goda de blir, det är vad du inte stoppar i dem som är avgörande. En riktigt god hamburgare har få ingredienser, det viktiga är inte antalet ingredienser, det är att få tag på en riktigt fet färs. Målet är att få tag på en färs med 20-30% fetthalt, till exempel baserad på högrev eller bringa. Många butiker säljer högrevsfärs, det är en bra start men ha koll på fetthalten, även högrevsfärsen kan vara för mager. (Hamburgare innehåller inte ägg, då blir det pannbiffar, det är fettet i färsen som skall binda burgarna, naturligtvis har vi samma riktlinjer för SIM-burgare.)

Nötfärs
Salt
Peppar

Tillval (om du vill gå all-out):
2 msk rökig Whisky eller
En skvätt rökarom eller
2 msk Worchestershiresås

Blanda ingredienserna i en bunke. För att få dem att enklare hålla ihop så skall färsen vara så kall som möjligt. Forma burgarna med händerna, och se till att få den rätta SIM-kortsformen, formen kommer ha en positiv effekt, burgaren behåller formen under tillagning enklare än om den är rund. Efter att man format burgarna lägger man dem svalt, stoppa in dem frysen en timme eller två så håller de garanterat ihop både på grillen och i stekpannan.

3 dl vatten
1 dl 12% ättikssprit
1 dl strösocker
1 lagerblad
4 svartpepparkorn
2 stora rödlökar

Skär rödlöken i tunna skivor (med skärmaskin/mandolin eller för hand), dela varje skiva i fyra delar för den rätta wifi-formen.

Koka upp resten av ingredienserna och låt svalna. Varva med rödlöken i tättslutande burk, låt stå ett dygn eller två innan servering.

bluetoothcheesedressing 2 dl gräddfil
2 msk majonäs
1 dl finsmulad ädelost
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Rör ihop ingredienserna till en slät sås, mixa inte dressingen då blir den lätt för rinnig.

Trevlig sommar!

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök