skip to Main Content

Snabb 4G

En sammanställning från Open Signal, ni vet de som ger ut appen vi ofta rekommenderar som alternativ till sändarkartan, har utvärderat världens mobilnät. Slutsatsen är att Sveriges 4G-nät är snabbast i världen och de från Japan, ja de är långsammast. En intressant jämförelse med 3G och HSPA+ visar att LTE och 4G är tre gånger snabbare sett till alla världens nät.

Sveriges nät är alltså de bästa sett till nedladdningshastigheten, den genomsnittliga hastigheten är 22,1 Mbit/s, följt av Hong Kong där snitthastigheten är 19,6 Mbit/s. På tredje plats hittar vi Danmark som har en snitthastighet på 19,1 Mbit/s. Danmark var också snabbast om man bara jämför operatörerna med varandra, operatören Tre nådde genomsnittshastigheten 25,1 Mbit/s.

4G absolut snabbast

Ser man litet bredare så är LTE den snabbaste trådlösa bredbandstekniken set till prestanda i alla de mätta länderna. Med en genomsnittlig hastighet på 10,4 Mbit/s är LTE snabbare än såväl HSPA+ (3G), som har ett genomsnitt på 3,4 Mbit/s, och publika wifi-nät som erbjuder 3,2 Mbit/s. Svarstider är också en viktig parameter och Open Signal har jämfört pingtider, även denna parameter bemästrar LTE bättre än HSPA+, LTE har en genomsnittlig pingtid på 176 ms, HSPA+ har i genomsnitt 218 ms och övrig 3G-teknik 361 ms.

Mobila datatrafiken dubbleras men är snabbast i Sverige

Mobilnätens datatrafik ökar och ökar och ökar, och de kan inte göra anspråk på avmattning någonstans vad det verkar. Ericsson har presenterat statistik från de mobilnät där deras basstationer används och ur ett globalt perspektiv ökade trafiken med 100% jämfört med 2011, en siffra som ligger nära de antaganden vi brukar nämna, att trafiken i näten fördubblas varje år. Att det ökade med 28% sett till det sista kvartalet kan tyda på att trafikökningen accelererar snabbare men även andra faktorer som ökad trafik runt jul och nyår kan vara en aspekt.

I Sverige är vi snabbast

En annan sammanställning som presenteras av Open Signal, de som vi ofta rekommenderar för att hitta basstationer, sammsnställer prestanda i världens mobilnät. Slutsatsen av analysen är att Sveriges 4G-nät är snabbast i världen, den genomsnittliga hastigheten är 22,1 Mbit/s. Som tvåa återfinner vi Hong Kong där snitthastigheten är 19,6 Mbit/s och på tredje plats hittar vi Danmark som har en snitthastighet på 19,1 Mbit/s. Sämst är Japan som är långsammast. En annan jämförelse man gjort pekar på att LTE och 4G är tre gånger snabbare än 3G och HSPA+ .

Och näten når längre

Net 1, kända för att vara vassa på 3G med bra yttäckning, fortsätter att bygga ut sitt mobila nät inför sportlovsveckorna. Man har förstärkt nätet i bland annat Åre, Sälen, Vemdalen, Idre fjäll och Funäsdalen. Näten är kapacitetsförstärka för att ge en bättre surfupplevelse, något som säkert uppskattas efter en dag i backen.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök