skip to Main Content

Under sommaren presenterade tidningen Mobil sitt tionde test av mobilt bredband. På delad översta pallplats för bästa mobila bredband återfinns Tre och Tele2.

Trådlöst i bakluckan räddar uppkopplingen

Tidningen Mobil har i år använt en testutrustning monterad i bakluckan på en personbil. Den har färdats genom Sverige och genomfört tiotusentals mätningar av upp och nedladdningshastigheten på det mobila bredbandet. Vilka operatörer som är bäst varierar mellan olika delar av landet och för den som färdas på tåg rapporteras att Tre har den bästa hastigheten på tåget, i alla fall på tre av de viktigast tågsträckorna. Med Mobils bedömning blir det en delad seger för mobilt bredband mellan Tele2 och Tre. Tele2 har ett jämnt resultat över hela landet medan Tre är klart bäst i Stockholm och Göteborg. Med tidningens bedömningsgrunder betyder detta att de får en delad förstaplats.

Om testproceduren för mobilt bredband skriver Mobil så här: ”för att testa mobilnätens kapacitet har vår mätutrustning kopplat upp sig via modemenheter utrustade med sim-kort från alla de olika 3G-operatörerna […] Därefter har en datafil på 5 megabyte om och om igen laddats ner via mobilnäten och utrustningen. Hastigheten har mätts, och systemet har upptäckt om nedladdningen har lyckats eller ej. Antalet lyckade nedladdningar har fått ett värde mellan 1 och 5 där den operatör som har flest lyckade nedladdningar i ett område fått 5, den som fått 80% så många lyckade nedladdningar som ettan får 4 osv. Detta värde har summerats med antalet megabit/s för ett jämförvärde.”

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök