skip to Main Content


Det har varit en intressant vecka i den trådlösa branschen, här kommer veckans sista nyhetstips.

NFC via SIM-kort
Sydkorea kommer en operatör inom kort att lansera ett SIM-kort som kan ge mobiler NFC-funktioner utan att ha stöd för NFC från början. NFC står för Near Field Communication och är en teknik för att korthållsöverföring av till betaltransaktioner.
Källa: Mobil

Julhandel via mobilen ökar tror Google
Google råder handlarna att mobilanpassa sin verksamhet och spår att mobilen kommer att vara viktigare än någonsin under julhandeln. Google pekar på att kunderna i hög utsträckning använder mobilen för att söka produkter och butiker.
Källa: IDG

15 GHz-bandet öppnas
Eftersom behovet av frekvensspektrum för civil användning ökar har PTS beslutat att från och med årsskiftet att minska försvarets frekvensmängd. Bakgrunden är operatörernas krav på snabbare tjänster som är bandbreddskrävande vilket har medfört att PTS ändrat i den kanalplanen för 15 GHz-bandet.
Källa: Telekomidag

Sydamerikansk tillväxt skapar Telekombehov
Då den sydamerikanska ekonomin just nu spås en strålande tillväxt på 4% jämfört mer Europas 1,9% ökar behovet av kommunikation. På åtskilliga platser i världsdelen byggs 4G nät upp.
Källa: RCR Wireless

Sydamerikansk tillväxt skapar Telekombehov
Då den sydamerikanska ekonomin just nu spås en strålande tillväxt på 4% jämfört mer Europas 1,9% ökar behovet av kommunikation. På åtskilliga platser i världsdelen byggs 4G nät upp.
Källa: RCR Wireless

Mikrovågslänkar stoppar flaskhalsar
En rapport från Juniper Research drar slutsatsen att operatörer kommer att behöva 610 miljarder Euro spritt över fem år för att åtgärda flaskhalsar i backhaultrafiken. Mikrovågsradiolänkar och fiber kommer att dominera bland tänkta insatser och radiolänkar kommer 2016 att utgöra över 60 procent av den totala backhaulkapaciteten.

Källa: Fierce Wireless

Helgprojekt förstärk 3G signalen
Att förstärka 3G signalen med en extern antenn eller 3G booster är ett bra sätt att få bättre täckning, den här personen har dock tagit en ganska ovetenskaplig approach. Vi kan nog tillägga att det troligen inte hjälper dig alls, men det är kreativt.
Källa: YouTube

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök