skip to Main Content

De flesta användare har en åsikt om sitt operatörsval men Telia har en stark position som populär operatör utanför de största städerna enligt vår erfarenhet. Telenor verkar dela uppfattningen om Telias rykte och påpekar att man vid ett test av sitt nät ligger snäppet över Telia. Telenor har låtit nätkonsulterna Omnitel hårdtesta näten under årets två första månader och menar att de svenska operatörerna ur ett internationellt perspektiv har kommit mycket långt i utbyggnaden av nya mobilnät.

–Vårt test visar på ett visst övertag för utmanaren, Telenor, jämfört med marknadsledaren Telia vad gäller mobilsurf och datatrafik i 3G- och 4G-näten. Vad gäller de gamla näten för taltjänster däremot är det mycket jämnt mellan operatörerna, säger Mikko Valtonen, affärsutvecklingschef på Omnitele och tekniskt ansvarig för nättestet.

Omniteles test utfördes på uppdrag av Telenor Sverige i alla tätorter med fler än 15 000 invånare (det gjordes minst en mätning per 10 000 invånare). Testerna påbörjades den 15:e januari och avslutades den 7:e februari. Omnitele valde samtliga mätpunkter utan tillgång till nätinformation från operatörerna.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök