skip to Main Content

Fruset vattenMånga hus- och fritidshusägare har den senaste tiden drabbats av frusna vattenrör och det rapporteras om både rusning efter rörmokare och en ökad försäljning av värmefläktar. Vattenskador kan ställa till stor skada så hus och egendom. Så den som har ett hus som står obebott hela vintern skall helst stänga av vatten och tömma vattenrör, det är den allra enklaste försäkringen. Men det är långt ifrån alla som kan genomföra sådana åtgärder och då gäller det att skaffa sig en så bra bild som möjligt av läget när man inte är hemma.

Temperaturlarm i realtid

Larm Eldes ESIM022Det viktigaste när det gäller rör som fryser är att agera snabbt, detta minimerar skadan och framförallt följdskadorna. Ett enkelt temperaturövervakningssystem är en bra investering och något som ökar chansen att agera snabbt om temperaturen börjar falla. I vårt sortiment finns till SMS-sändaren ESIM022 som kan kompletteras med en temperaturgivare för rör, denna kombination kan skickas larm via SMS om temperaturen längs vattenrören börjar nå nära noll grader. Som en extra trygghet kan även en fuktsensor kopplas till larmsändaren. Givare för temperaturövervakning En komplett lösning med fuktgivare, temperatursensor och ESIM022 kostar knappa 1 500 kr vilket får ses som en billig försäkring. ESIM022 skickar också ett SMS om strömmen går (eftersom strömavbrott brukar leda till att värmen sjunker snabbt kan det vara bra att få en varning om detta). Som en extra trygghet kan du när som helst hämta temperatur i realtid via SMS

Larm med flera givare?

Upp till åtta olika temperaturer kan övervakas via ESIM364 som är litet mer avancerad än ESIM022. ESIM364 används till i våra larmpaket och värmestyrningspaket och kan då även användas som heltäckande inbrottslarm.

Glöm inte grundreglerna

Även om ett temperaturlarm ger en bra indikation är det också bra att tänka på följande:

1. Låt värmen vara på om vattnet är på
2. Be en granne se till huset regelbundet
3. Lämna vattnet på, om det rinner med en fin stråle ur kranarna hela tiden minskar risken för frostskador (rinnande vatten fryser inte)

Lycka till med vinterkylan!

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök