skip to Main Content

Värmestyrning med SMS

Länsförsäkringars statistik över frysskador i hemmen visar att antalet frysskador har ökat de senaste åren. Bakgrunden är husägare som vill spara pengar genom att sänka temperaturen när de reser bort. Ibland blir konsekvenserna förödande och hyset fryser med läckande rör som resultat. Samtidigt kan vinsten med att sänka värmen inomhus resultera i sänkta uppvärmningskostnader, såväl hemma som i fritidshuset, samt som en följd av detta mindre miljöpåverkan.

Om man skall laborera med sänkt värme inomhus måste man göra det på ett smart sätt, ett sådant är att övervaka temperaturen via SMS så att man får ett larm om temperaturen någonstans i huset sjunker under kritiska nivåer. Med produkten ESIM364 från Induo kan åtta temperaturvärden övervakas och om temperaturen sjunker till en kritisk nivå kan såväl värmen slås igång som husägaren meddelas via SMS. Den som så önskar kan när som helst få alla temperaturvärden till sin mobil på ett par sekunder.

”Vi har installerat en rad olika värmestyrningssystem i små som stora anläggningar. De allra flesta, inkluderat mig själv, kan spara ganska mycket pengar per månad genom att sänka värmen hemma när man inte är på plats. Samtidigt ger det en som husägare en extra säkerhet att man alltid kan hämta temperaturvärdena och helt enkelt ha koll. Personligen har jag sparat mest pengar på att sänka värmen när det är 0-10 grader utomhus, det är i det läget lätt att ”elda för kråkorna” och jag kan se att om jag slår av min värme helt på morgonen så har den på eftermiddagen endast sjunkit med 1-2 grader” säger Ulf Seijmer, Creative director på Induo.

Larm och värmestyrning kombinerat

Värmestyrning med SMSInduo presenterar en ny GSM-baserad plattform som kombinerar larm, värmestyrning och övervakning i en enda kostnadseffektiv GSM-produkt. Produkten ESIM364 larmar om någon bryter sig in, om temperaturen sjunker eller om strömmen går. För en fastighetsägare innebär det snabbt går att justera inomhusklimatet via SMS om det finns risk för att vattnet fryser. Därmed kan onödiga uppvärmningkostnader kapas, samtidigt som risken för vattenläckage på grund av köldskador minimeras.
”Föregångaren ESIM264 har använts för vitt skilda behov som styrning av värme i fastigheter, driftsövervakning av såväl vatten som avloppsstationer och driftslarm eller inbrottslarm där den varit mycket omtyckt och flexibel. Många har efterfrågat fler tempsensorer vilket vi nu kan presentera” säger Induos Ulf Seijmer.

Håll koll på åtta temperaturvärden

ESIM364 kan utrustas med åtta temperatursensorer och har inbyggd GSM-modul. ESIM364 har tolv larmingångar och fyra utgångar, men kan expanderas med fler in- och utgångar. Temperatursensorerna kan mäta temperaturer i intervallet -55 till +125°C och tack vare användning av Dallas-sensorer är temperatursensorerna billiga i inköp samtidigt som de är tillräckligt exakta. Varje temperatursensor i systemet kan namnges och tilldelas larmgränser, när en undre eller övre gräns uppnås kan en av ESIM364s utgångar styras samtidigt som ett SMS skickas för att meddela att temperaturgränser överskridits. Detta gör att det går att styra värme, pelletsbrännare eller kylanläggningar med hjälp av aktuell temperatur. Eftersom temperaturgivarna även kan appliceras på vattenrör går det att undvika frysning i vattenrören genom att ESIM364 i god tid talar om att temperaturen börjar nå ett kritiskt värde.

ESIM364 har inbyggd trådlös kommunikation för anslutning av rörelsedetektorer, magnetkontakter och larmpaneler. Genom en inbyggd batteriladdare kan backupbatteri enkelt anslutas och hålla systemet igång när strömmen går. Produkten har inbyggd nätövervakning och skickar ett SMS om strömmen går. ESIM364 är utvecklad och tillverkad i EU och har ett rekommenderat marknadspris på 1735 kr + moms.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök